- Нове життя - https://nz-ir.com -

через дитячі пустощі з вогнем горіли навіси з сіном

6 лютого в с. Білки виникли одразу дві пожежі: на різних кінцях села з різницею в півгодини загорілися навіси з сіном. Події трапилися на вулицях І.Франка та Б.Хмельницького. Повідомлення надійшли до оперативно-рятувальної служби о 16:00 та 16:28 відповідно.
Для гасіння пожеж було залучено два відділення 5-ї державної пожежно-рятувальної частини. Навіс на вул. І.Франка вдалося загасити через дві з половиною години після виклику — о 18:25. Вогонь знищив 6 тонн сіна. При цьому бійцям ДСНС вдалося врятувати літню кухню та хлів, розташовані поруч із навісом.
Ліквідація пожежі в навісі на вул. Б.Хмельницького завершилася о 17:35. Полум’я знищило 3 тонни сіна, але завдяки злагодженим діям рятувальників не перекинулося на житловий будинок, який знаходився за 5 метрів від осередку пожежі.
Найімовірніше, в обох випадках до пожежі призвели дитячі пустощі з вогнем. На вул. І.Франка 7-річний хлопець грався з сірниками й випадково підпалив сіно. На вул. Б.Хмельницького з вогнем грався хлопчик, якому невдовзі виповниться 4 роки.
Остаточну причину виникнення пожежі та суму завданих збитків встановлюватимуть правоохоронці.

У ДСНС України
у Закарпатській області.