- Нове життя - https://nz-ir.com -

Семінар для організацій громадянського суспільства

Нещодавно впродовж двох днів у «ДовгеХаб – простір твоєї можливості» (дякуємо за таку можливість Галині Левко) проходив семінар «Основи організаційного розвитку громадських організацій. Стратегічний план розвитку». Для його проведення було запрошено тренерів із Центру громадських ініціатив м. Перечин.
Учасниками семінару були члени і членкині громадської організації «Батьківська районна рада Іршавщини», активні громадяни району, Віктор Симканич – голова Довжанської сільської ради, Михайло Менчук – радник голови Іршавської районної ради, керівник ГО «Наша країна – Україна».
За час навчання усі брали активну участь у роботі, адже черпалися знання, які дуже необхідні для розвитку ГО. Зокрема, у малих і великих групах визначалися напрямки та види діяльності, ключові питання щодо розробки стратегії організації, її стратегічного плану на 5 років. У світлі адміністративно-територіальної реформи усім ГО, які діють на теренах району, варто добре обдумати свою подальшу діяльність. Присутність представника органу місцевого самоврядування дозволила обговорити шляхи співпраці ОГС і ОМС.
Навчання принесло всім велику користь. Позитиву від нього багато. Є розуміння, що треба розвиватися, вдосконалюватися не лише у своїй професії, але й в громадському житті. Лише активні громадяни разом із владою здатні будувати справжнє громадянське суспільство.
Щира подяка всім, хто долучився до цієї активності.

Віра ГЛУШКО.