Версія для друку Версія для друку

ЧОТИРНАДЦЯТИЙ МАЙДАНЧИК СТАЄ ПЕРШИМ

Бо здоров’я – в світі головне,
А здоровий і веселий – щастя не мине!

Тиждень видався дощовим як ніколи цієї осені. Організаторам свята таки вдалося віднайти у череді похмурих днів віконце, що нехай і без сонця, проте без занудної мжички.
Біля Дубрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів спозаранку збиралися, окрім дітей, ще й дорослі. Урочистого настрою додавали грайливі енергійні мелодії. Гамірно і весело було не тільки на вулиці, але й у дворі освітнього закладу. Поряд із будівлею – нова огороджена спортивна площадка зі штучним покриттям, вхід до якої прикрашають яскраво-білі надувні кульки…

SONY DSC

Звучать фанфари. Ведучі урочисто розпочинають «Свято спорту»:
– Вітаємо всіх, хто любить спорт, займається спортом, хто вболіває на спортивних змаганнях, веде здоровий спосіб життя, долучається до розвитку спортивної бази.
Окрім чисельних земляків ці слова щонайперше відносяться і до чільних гостей, яких господарі запросили на урочисте відкриття сучасної спортивної споруди. Учні вручають їм пишний коровай.
Кожен із них або в силу своїх посадових обов’язків, або через фінансово-господарську діяльність чи як представник громадських організацій так або інакше долучився до зведення всепогодного спортивного об’єкта: Олександр Горін – голова райдержадміністрації, Віктор Симканинець – голова районної ради, Іван Мошкола – заступник голови РДА, Єлизавета Яцканич – начальник відділу освіти держадміністрації, Василь Попович – голова федерації футболу Іршавського району, Юрій Григорин – директор підприємства-підрядника по виконанню робіт, Петро Добромільський – депутат обласної ради, Валерій Василець – депутат райради. Осібно, хоча і не як господарів, коли мова про школу, але аж ніяк і не гостей, позаяк всі об’єкти соціальної сфери на території трьох сіл Дубрівської сільської ради, було представлено Дубрівського сільського голову Володимира Малиновського та секретаря сільської ради Михайла Лялюка.

SONY DSC

Найбільш імениті гості урочисто розрізають червону стрічку і поступово на яскраво зелений штучний килим за ними ступають учні школи і шикуються в каре по периметру стандартного міні-футбольного поля 42х22 метри.
– Здоров’я нації і наших земляків значно залежить від занять спортом, – сказав у своєму привітанні голова районної державної адміністрації Олександр Васильович. – Це – чотирнадцята, подібна площадка на Іршавщині. Зовсім недавно подібний спортивний об’єкт ми відкрили у Кушниці і намічено ще до кінця цього року в гірському населеному пункті – в Лукові.
Віктор Андрійович і як голова районної ради, і як педагог за освітою змістив акцент у своєму виступі на тому, які перспективи міні-футбольне поле відкриває перед учнями:
– Я вірю, що згодом ким-небудь із вихованців Дубрівської загальноосвітньої школи ми будемо гордитися як членом олімпійської збірної України, адже тепер значно розширюються їх можливості заняття фізкультурою і спортом.
Як це не прикро, все-таки заради правди вимушені нагадати той факт, що до цього часу це була єдина школа в районі, яка не мала свого спортзалу. Такі об’єкти спортивної інфраструктури далебі не рівнозначні. Але і спортивна площадка уже – і не похиле шкільне подвір’я. В тому, що у дубрівчан є резерви, багатий потенціал і оригінальні таланти

SONY DSC

буквально відразу продемонструвало кілька десятків учнів, які виконали серію актробатичних та гімнастичних вправ. Від першого – до дев’ятого класу – такий віковий діапазон підопічних вчителя фізичного виховання Ганни Веждел, які своїми художньо-спортивними номерами в оригінальній інтерпретації зробили таку своєрідну заявку на майбутнє. Так само, видовищно, з високим рівнем підготовки, виступали старшокласники у танці «Юні патріоти», постановку якого зробила Наталія Панько, завідувач клубу села Мала Розтока.
Поміж спортивними номерами не менш бурхливі оплески всіх присутніх викликав емоційний спів Наталії Блищак, яка соло виконала пісню «Школа» під акомпанемент на баяні вчителя музичного мистецтва Світлани Сай.
Обидва перші керівники району вручили Почесні грамоти найбільш активним учасникам будівництва, спонсорам, працівникам школи.

SONY DSC

Дубрівський сільський голова Володимир Малиновський, більше віддаючи належне протокольній частині урочистостей, аніж щоб поінформувати присутніх, переважна частина їх знала по суті всі перипетії будівництва спортивного майданчика, зупинився на історії питання. Будівництво велося по всеукраїнській програмі по встановленню полів зі штучним покриттям. Проєкт зробили в 2016-ому році, проектно-кошторисна вартість склала 1 мільйон 350 тисяч гривень і згідно положення фінансувався у пропорції: 40 відсотків – це кошти Дубрівської сільської ради, інша частина – 60% надійшла від Міністерства розвитку громад та територій України .
Володимир Ярославович вміє заохотити не тільки словом, отож його вдячність заслужили серед багатьох інших Михайло Дубрівський, Петро Осійський, Богдан Петровцій, Михайло Мельник, працівники ЗОШ, які багато робіт виконали самі.
Вся урочиста церемонія відкриття пройшла хоча і при мрячній погоді, але без дощу, а вже через кілька хвилин з неба почало накрапати і невдовзі не забарилося щедро полити. Чимало закарпатців щиро вірять у прикмету, що дощ на початку дороги – на удачу.
Повірмо і ми.
Площадка у Дубрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів чотирнадцята подібного типу спортивна споруда в Іршавському районі, але погляньмо на неї як на першу. Першу, що дає можливість учням цього навчального закладу реально займатися фізичною культурою і спортом.

Михайло ІСАК.

Ваш отзыв

Ваш коментар