Версія для друку Версія для друку

ОСНОВА ЗБІРНОЇ ЗАКАРПАТТЯ– «АТЛАНТ»: САМБІСТИ – СТАБІЛЬНІ ПРИЗЕРИ

Спортсмени не те, що забобонні, але більше, ніж будь-хто інший, переконані у тому, що давня традиція допомоги рідних стін має під собою тверду основу. Тому для багатьох із них надзвичайно важливими є кожен успіх, але по-особливому цінується перемога чи здобуті нагороди на виїзних змаганнях незалежно від рівня їх проведення.
Так, нещодавно кращі серед спортсменів Іршавського СК «Атлант», склавши основу збірної по самбо Закарпатської області, вкотре зуміли довести і собі, і своїм найпалкішим уболівальникам та в першу чергу наставнику тренеру Ільгару Кулієву, що їх постійний і систематичний тренувальний процес приносить щедрі плоди. Взявши участь у Всеукраїнському турнірі по самбо на Кубок міста Івано-Франківська вони у трудній боротьбі зуміли здобути на п’єдесталі почесне бронзове місце.
На цей раз на змаганнях у наших самбістів були традиційні суперники із Західного регіону України– Чернівецької, звичайно, – Івано-Франківської, Закарпатської, Хмельницької і Львівської областей. До речі, неофіційна столиця Західної України як ніколи потужно вирішила представити свою самбістську школу боротьби, приїхавши до сусідів цілим легіоном юних спортсменів у складі п’яти команд. Наша закарпатська команда борців хоча й не була настільки кількісно чисельною, проте продемонструвала надзвичайно високий рівень класу боротьби.
Успіх команди став результатом індивідуальної майстерності юнаків, проявленої ними надзвичайно високої волі до перемоги. В цілому левову частку командного успіху забезпечили борці Михайло Біба (2005 рік народження, вагова категорія – 59 кілограм), Сергій Лендєл відповідно (2006, 39), Олександр Лендєл (2008, 28). В цілому бойовий командний дух також забезпечили Станіслав Кепич, який зайняв другу срібну сходинку у своїх віковій і ваговій категоріях (2009, 35), бронзові призери – Іван Поп’юрканич (2008, 30), Едуард Завидняк (2008, 47), Іван Васько (2008, 38) та Станіслав Почоменко (2008, 30), у якого четверте місце.
За словами тренера Ільгара Кулієва та віце-президента спортивного клуба Івана Клима, ця успішна поїздка на Всеукраїнський турнір відбулася завдячуючи спонсорській допомозі підприємця Івана Михайлюка (ТзОВ «Дім-Дрім») майстерності водія Сергія Ломаги.

Михайло БОРЖАВСЬКИЙ

Ваш отзыв

Ваш коментар