- Нове життя - https://nz-ir.com -

Ігор Бондаренко: ми зобов’язані повністю освоїти кошти, виділені державою для медицини Закарпаття

13 вересня, у сесійній залі облради під головуванням голови облдержадміністрації Ігоря Бондаренка відбулася робоча нарада щодо стану використання коштів державної субвенції на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Участь у засіданні взяли голова облради Михайло Рівіс, члени профільної комісії облради, керівники районів та ОТГ, очільники окремих департаментів ОДА, фахівці.
Відтак перейшли до розгляду головного питання порядку денного.
– Місяць тому ми з вами зустрічалися та обговорювали дане питання, тому нині слід розглянути результати роботи в розрізі районів та об’єднаних територіальних громад, – звернувся до присутніх Ігор Бондаренко. – Загальна сума субвенції на Закарпатську область становить 363 млн. 612,9 тисяч гривень. Субвенцію було передбачено за напрямками: нове будівництво сільських амбулаторій, придбання автотранспорту для медичних працівників сільських амбулаторій, капітальний ремонт та реконструкція існуючих амбулаторій, придбання обладнання, у тому числі для телеметричного консультування.
Станом на сьогодні найгірша ситуація по будівництву склалася у Хустському (по двох об’єктах нуль використанння) та Іршавському районах (по чотирьох об’єктах нуль використання коштів).
Найкраща ситуація – в Берегівському районі та Вільховецькій ОТГ, де використання коштів субвенції перевищує 73%.
По придбанню автотранспорту не розпочато торги по 46-ти автомобілях в Берегівському, Мукачівському, Іршавському, Перечинському та Тячівському районах.
Щодо придбання обладнання, то всі райони подали орієнтовну потребу в кількості на закупівлю, тож дану інформацію буде проаналізовано та підготовлено матеріали на погодження до Мінрегіону.
Детальний аналіз ситуації з питання порядку денного наради зробила заступник голови робочої групи з питань ефективного використання коштів медичної субвенції Ганна Романко.
Під час обговорення кожен проблемний випадок було детально розглянуто і отримано пояснення представників місцевої влади. Відтак голова облдержадміністрації дав конкретні доручення для виправлення ситуації і наголосив, що ми зобов’язані повністю освоїти кошти, виділені державою для медицини Закарпаття.

За матеріалами прес-служби ОДА.