- Нове життя - https://nz-ir.com -

Творчий дебют Ганни Ліпчей

Минулої неділі Закарпатський академічний обласний театр ляльок “Бавка” відкрив свій 39 театральний сезон.До відкриття свята лялькарі підготували прем’єру вистави “Зоряний Малюк” за п’єсою Євгена Тищука.
Подія надзвичайно важлива.Ще більший інтерес викликає те,що одну з головних ролей – Левенятка виконує наша землячка випускниця Ужгородського коледжу культури і мистецтв Ганна Ліпчей.Родом дівчина із села Дешковиця, закінчила Брідську ЗОШ І-ІІІ ступенів.
А на професійній сцені вона дебютує.
– Це перша моя роль у театрі, — розповідає Ганна. — Після закінчення коледжу мене запросили сюди на роботу. Тут надзвичайно цікаво. Щоразу на мене чекають нові знайомства,юні глядачі з цікавістю і нетерпінням чекають на зустрічі із казковими героями. У виставі йдеться про захоплюючу зустріч у нічному лісі інопланетного Зоряного Малюка зі звірятами Левеням та Кошеням,про небезпечні пригоди друзів у подоланні підступних задумів Гризолди – Звіроловки.
Зникнення прибульця та відчайдушні дії друзів по врятуванню Зоряного Малюка демонструють неабиякі якості маленьких героїв – мужність,здатність до самопожертви та винахідливість у небезпечній ситуації.
Ганні Ліпчей пощастило і в тому, що режисер вистави – заслужена артистка України Наталія Орєшникова,сценографію створила київська театральна художниця Наталія Ягупова, а музику написав чернівецький композитор Євген Столяр. У виставі багато надзвичайних світлових ефектів.Вдало підібраний акторський склад – тут зайняті досвідчені майстри сцени – заслужена артистка України Світлана Кобзиста та Олена Пишка.
Високої думки про Ганну Ліпчей викладач коледжу Наталія Орєшникова:
– Це надзвичайно обдарована і талановита акторка. Вона легко і невимушено ввійшла в роль, у неї поставлений голос, уміє знайти спільну мову із юним глядачем. Відчувається, що вона виросла в селі, у дитинстві досхочу наслухалася бабусиних розповідей, легко і невимушено перевтілюється в образ казкового героя, змушує хлопчиків і дівчаток разом переживати за події, які рогортаються в сюжеті. Свої почуття тонко передає інтонацією голосу, вона прекрасно володіє літературною мовою. Незважаючи на те, що Ганна лише стає на акторську стежку, усе вийшло в неї на належному рівні, за що одержала неодноразові вибухи схвальних овацій. Це говорить про те, що дівчина має перспективу, за такими як вона – майбутнє театру. Головне – щоб вона постійно працювала над собою, вдосконалювала професійну майстерність. Бо лише у праці можна добитися чогось у житті.
Будемо стежити за творчими висотами Ганни Ліпчей.
Із дебютом Тебе!

Василь ШКІРЯ