Версія для друку Версія для друку

Майорить у небосині

Як душа визначає наповнення тіла, так прапор держави, що майорить у небосині, визначає патріотичну наповненість людського єства. Тому для прихожан Свято-Михайлівського Імстичівського монастиря отців Василіан день 25 серпня став Днем наповнення патріотичної душі храму.
Недільного ранку, після відзначення Дня Державного прапора та 28-ої річниці Незалежності України в Свято-Михайлівському храмі отців Василіан в селі Імстичеві подячна літургія закінчилася урочистою проповіддю о.Павла Кречуна, яка була присвячена річниці незалежності України та почесній місії-встановлення Державного прапора біля храму. Ігумен відзначив, що жовто-блакитний прапор, який майорітиме над селом, завжди нагадуватиме про великі Божі дари, якими є незалежність України, іі розвиток, процвітання, працьовиті люди, відвага воїнів-захисників. Згадуючи про славну пам»ять бійців, відслужено панахиду за воїнами Небесної Сотні, а також за тими захисниками, які у всі часи виборювали незалежність нашої держави.
Надзвичайно хвилюючим дійством стало освячення жовто-блакитного прапора, полотнище якого бережно тримали 5 жінок та 5 чоловіків у національному одязі. Барвисті вишиванки веселково вигравали на фоні кольорів пшениці та небесної блакиті. Найбільш урочистими стали хвилини підняття освяченого Державного прапора України, під час якого звучав Гімн України у виконанні церковного хору, дяків і усіх прихожан (від малечі до посивілих).
За словами о. Павла, Державний прапор над селом завжди нагадуватиме, що Бог благословляє нашу державу, благословляє кожного особисто, навіть тих, хто далеко від села, від рідної Батьківщини. Тож хай усі повертаються додому, в рідну Україну, яку Бог дарував нам як господарям власної землі!
Прихожани Свято-Михайлівського храму отців Василіан села Імстичево належно оцінили труди, організаторські здібності, духовну велич душі, любов до свого народу о. Павла Кречуна, його вболівання за майбутнє нашої неньки України, за добрі справи і повчальні та змістовні проповіді
Ганна Лях,
прихожанка Свято-Михайлівського
храму отців Василіан села Імстичево.

Ваш отзыв

Ваш коментар