- Нове життя - https://nz-ir.com -

Що треба вдосконалити?

Після завершення позачергових виборів до Верховної Ради України редакція попросила учасників цього виборчого процесу поділитися думками щодо того, як удосконалити виборчу кампанію:
Пан Михайло, член ДВК:
– Мені довелося у складі мобільної групи дільничної виборчої комісії брати участь у забезпеченні права голосування за місцем проживання. Для цього був складений окремий список, підкріплений відповідними документами, що підтверджують право цих людей голосувати на дому. В кожній дільничній комісії для цього є переносна виборча скринька.
На нашій дільниці проголосували всі внесені до списку. Немічні, обтяжені хворобами люди були задоволені, що за них не забули.
Але скільки таких виборців не змогли проголосувати, бо їх не було внесено до спеціального списку. До дільниці вони не прийшли, адже фізичний стан цього не дозволяє.
Думаю, що треба змінювати щось у законодавстві про вибори, розширювати коло тих, що мають право на голосування за місцем проживання, ввести віковий ценз, наприклад із 80 років. Це допомогло б реалізувати право кожного брати участь у голосуванні.