- Нове життя - https://nz-ir.com -

Про спільну позицію сільських голів Іршавського району

Голові Закарпатської обласної державної адміністрації
Бондаренко І.С. 

 

Відповідно до статті 8 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» голови районних державних адміністрацій призначаються на посади Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України. Пропозиції щодо кандидатур Кабінету Міністрів України вносяться головами відповідних обласних державних адміністрацій.
Посилена інтеграція до Європейського Союзу, що відбувається протягом останніх років, дає надію не лише до покращення економічного зростання, але і підвищення ролі духовних, моральних, культурних якостей українського суспільства. Закарпаття – високоінтелектуальний людський регіон, регіон працелюбних людей, регіон невичерпної природної краси, туристичних можливостей. Іршавський район – один із тих районів, де в останні роки очікування завжди більші від бажаних результатів, район, який, на превеликий жаль, отримує найменшу увагу від влади на Закарпатті багато років поспіль.
Звичайно, в першу чергу, його повсюдному розвитку має бути приділено увагу вищими посадовими особами держави та Закарпаття, які дотичні до посилення спроможності громад. Важливим у цьому контексті вбачається призначення на посаду голови Іршавської районної державної адміністрації гідної Людини, яка особисто вболіватиме за те, що їй рідне. Хто ліпше зрозуміє проблеми у районі як не житель та водночас керівник одного з органів місцевого самоврядування нашого району.
Кілька років поспіль, будучи на посаді Довжанського сільського голови, зарекомендував себе з позитивної сторони – енергійний, креативний, мудрий керівник – Симканич Віктор Михайлович. Має досвід роботи на керівних посадах на підприємствах та установах району.
Ми висловлюємо надію, що задекларовані Президентом України Володимиром Зеленським принципи щодо повсюдності місцевого самоврядування, підтримання кадрового потенціалу вихідців із органів самоврядування, беззаперечно втілюватимуться.
Доносимо до Вас нашу спільну позицію щодо внесення до Кабінету Міністрів України пропозиції про призначення на посаду голови Іршавської районної державної адміністрації Закарпатської області кандидатури Довжанського сільського голови – Симканича Віктора Михайловича.
Впевнені, що Президентом України, Зеленським Володимиром Олександровичем, буде призначено головою Іршавської райдержадміністрації особу, достойну цієї посади.
З повагою, сільські голови Іршавського району: Вільхівський – Брич В.В., Осійський – Матіко І.В., Греблянський – Галас В.Ю., Луківський – Фанта М.О., Дубрівський – Малиновський В.Я., Кушницький – Штефко М.Д., Брідський – Лендєл Н.М., Ільницький – Павлище В.В., Лисичівський – Пальок Я.В., Малораковецька – Лях Е.Ю., Зарічанська – Васько М.І., Приборжавський – Шпортень В.І., Білківський – Зейкан В.С., Великораковецький – Худа А.В., Загатський – Шкіря В.В. 

Запропонувавши претендентам на посаду очільника виконавчої влади району означити власне позиціонування, редакція змогла отримати відповіді тільки від Петра Івановича Станка, за що йому щиро вдячні і відзначаємо принципову позицію. На жаль, інші кандидати поувважали за краще відмовитися від публічного оприлюднення бачення своєї ролі і місця у даному процесі оновлення влади на місцевому рівні.