- Нове життя - https://nz-ir.com -

Кооператори області залишилися задоволеними

Днями на базі Іршавської райспоживспілки було проведено обласний семінар-нараду з питань модернізації, реконструкції, осучаснення підприємств споживчої кооперації, виконання Програми розвитку підприємств і організацій на 2018-2019 роки.
У роботі семінару взяли участь голова облспоживспілки В.В.Цап, перший заступник голови правління облспоживспілки І.І.Митрьо, голови правлінь райспоживспілок, голови правлінь споживчих товариств та підприємств Іршавської райспоживспілки. Вони ознайомилися з роботою окремих торгових підприємств,а також ресторанного господарства.
Виступаючі зазначали, що семінар планувався провести ще 2012 року. Але його було відкладено на невизначений період. Пов’язано це з тим, що об’єкти споживчої кооперації району не були готові до його проведення. Цьому негативно сприяли часті зміни в керівництві районної спілки. Після обрання головою правління Сергія Лупака керівництво облспоживспілки знову повернулося до цього питання. Згідно Програми розвитку споживчої кооперації було визначено проведення семінару на базі об’єктів споживчої кооперації, що буде зроблено до семінару. До цієї роботи було залучено всі споживчі товариства і підприємства споживчої кооперації, а також конкретні об’єкти – магазини, кафе, бари, кухні. Кожна організація та підприємство визначилися по вкладенню коштів в модернізацію, реконструкцію, осучаснення об’єктів споживчої кооперації.
Сергій Лупак у своєму виступі зазначив, що райспоживспілка використала на модернізацію приміщень у 2018 році понад півтора мільйона грн. Зокрема, проведено капітальний ремонт даху адмінбудинку, внутрішній ремонт приміщень, заміну вікон та дверей, оновлено рекламу та інші роботи.
Чимало зроблено в Довжанському споживчому товаристві. Проведено капітальний ремонт ресторану та кафе – замінено вікна та двері, відремонтовано вхідні сходи, проведено внутрішній ремонт та ремонт фасаду, оновлено рекламу. Використано на модернізацію 129 тисяч грн. Відчутні зміни і в кафе «Боржава» с. Приборжавське. На модернізацію тут використано 22,2 тис грн. На ремонтні роботи коопмаркету в с. Довге використано 49,0 тис. грн. Тут зроблено фасад. У першому кварталі цього року на оновлення ресторану та коопмаркету використано 92 тис. грн. В другому кварталі для оновлення реклами використано 15 тисяч грн. Як позитив, за рахунок орендарів зроблено перепрофілювання підприємства кафе в селі Приборжавське на продовольчий магазин. На ці роботи використано 100 тисяч гривень.
Учасники семінару із неослабною увагою і задоволенням ознайомилися із готельно-ресторанним комплексом «Тиса», що знаходиться в с. Сільце, по дорозі до районного центру. 

Тут і справді було чим похвалитися Сергію Лупаку: на території комплексу розташовані бар, ресторан, 8 готельних номерів, 12 альтанок для сімейного відпочинку, дитячий ігровий майданчик, а також озеро. Підприємством надаються послуги по рибній ловлі. Тут працює п’ять чоловік. На модернізацію використано 1,8 млн гривень.
Комплекс надає послуги по організації сімейного відпочинку, проведенню сімейних свят і корпоративів.
Водночас проведено обласний конкурс серед кондитерів, в якому взяли участь 6 райспоживспілок. Ірщавщину представляла кондитер Великораковецького споживчого товариства Лідія Бровді. Вона нагороджена подякою облспоживспілки.
– Учасники наради-семінару залишилися задоволеними – сказав голова облспоживспілки Василь Цап. – Особливо припав до душі маркет «Берізка». Тут створено чотири робочі місця. Завдяки тому, що він знаходяться на центральній трасі Іршава-Мукачево, тут можна побачити відвідувачів із багатьох населених пунктів Закарпаття. Кожен, хто завітає сюди, залишається задоволеним. Тут не тільки товар на всякий смак, а ввічливе обслуговування, турбота про покупця. Неодмінно хочеться зайти ще.
Учасники семінару вирішили на базі Іршавської райспоживспілки провести й Міжнародний день кооперації, який відбудеться на початку липня.

Василь ШКІРЯ