Версія для друку Версія для друку

НАШІ БАСКЕТБОЛІСТИ ВЧЕТВЕРТЕ ЗАХИЩАЛИ ЧЕСТЬ ОБЛАСТІ НА ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ РІВНІ

Напевно, у нас королем у видах спорту, пов’язаних з м’ячем, вважається футбол. Та разом з тим, на не меншу увагу заслуговує баскетбол. Як свідчить практика, цей вид спорту теж непогано приживається на Іршавщині. Нині маємо свої команди, які не просто грають, а ще й достойно захищають честь району та навіть області.
Нещодавно у столиці відбувся чемпіонат України під назвою «Шкільна баскетбольна ліга 3*3». Хоча б той факт, що у цьому спортивному заході взяла участь майже сотня команд з усієї країни, підкреслює, що масштаби і підходи до цієї справи серйозні. Ми гордимося тим, що честь нашої області у Києві захищали юні баскетболісти з Білківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 та Великораковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. За звання кращих змагалися хлопці і дівчата у двох вікових групах. Ігри були цікавими і напруженими. Кожен учасник міг потужно продемонструвати свої вміння та навички, а також оцінити свої можливості у порівнянні з іншими.
За словами тренера дівочої команди баскетболістів Білківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Івана Бірова, участь у чемпіонаті України залишила чимало приємних емоцій та вражень. На такого рівня змагань здобувають непоганий і потрібний досвід. Його вихованці вже вчетверте представляли нашу область на всеукраїнському рівні. З кожним разом краще розуміють, над чим потрібно працювати. Тренер дівчат-баскетболісток переконаний, що незабаром вони зможуть претендувати і на призове місце на цьому чемпіонаті, адже потенціал для цього у них є. Свою майстерність й надалі продовжуватимуть відточувати. Для цього проводять тренування тричі на тиждень.
До слова, Іван Біров трудиться у спорті багато років. Спочатку був вчителем фізкультури в Білківській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Відтак уже майже півтора десятка років на такій посаді працює у Білківському професійно-аграрному ліцеї. Паралельно він є тренером Іршавського районного центру позашкільної роботи й опікується баскетбольною командою дівчат Білківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Про своїх підопічних спортсмен відгукується досить добре. Каже, що у них є жага і воля до перемоги. Такі якості у спорті надзвичайно цінуються.
Дуже добре коли зусилля спортсменів помічають та заохочують. На поїздку до Києва для участі в чемпіонаті України юним баскетболістам фінансову допомогу надав депутат обласної ради Петро Добромільський. За це вони йому щиро вдячні і бажають успіхів у всьому та здійснення мрій.
Те, що наші баскетболістки вже вчетверте представляють Закарпаття на всеукраїнському рівні, дає підстави стверджувати, що на Іршавщині у цьому напрямку досить серйозно працюють. Тому будемо сподіватися, що наш район ще і в цьому виді спорту скаже своє вагоме слово.

Іван БІЛЕЦЬКИЙ.

Ваш отзыв

Ваш коментар