Версія для друку Версія для друку

Від перших споминів – до середньовіччя

Довге поступово, але впевнено стає осердям туристичного сьогодення Іршавського району. Минулої неділі це вкотре підтвердила атракція, проведена в центрі цього старовинного населеного пункту головою асоціації екскурсоводів Закарпаття Олександром Шершуном та його колегами Ольгою Боднар із Довгого, Михайлом Штефаньом – із Греблі. Андрієм Світлинцем – із Приборжавського.
Квартет екскурсоводів відгукнувся на ініціативу Довжанського сільського голови Віктора Симканича і відкрив перед місцевими жителями та гостями села чимало нових і цікавих сторінок історії заснування села, його славних віх, визначних земляків: від засновників до володарів замку родини графів Телекі через призму низки достовірних архівних документів та народних легенд і переказів.
Почергово змінюючи один одного, екскурсоводи не тільки провели слухачів і глядачів із П’яцу до пам’ятника Куруцам та графської садиби-замку, але й через століття нашої минувшини.
На завершення Олександр Шершун відзначив як надзвичайно позитивний момент у тому, що голова місцевої громади Віктор Михайлович виступив ініціатором такої справи, що сприяє розвитку туризму, та закликав усіх учасників атракції до участі у історичній реконструкції DOWHE CASTRUM FEST – штурму палацу Телеків яка відбудеться 7 квітня о 14.00.
Михайло ДОВГІНКО.

Ваш отзыв

Ваш коментар