Версія для друку Версія для друку

Відновлена Боржавська вузькоколійка стане головною інфраструктурною родзинкою туристичного Закарпаття

Відновлення об’єкту – пріоритетна задача регіонального розвитку у сфері туризму, зазначає голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.
– Боржавська вузькоколійка вважається одним із символів Закарпаття, тому її відновлення є стратегічно важливим для розвитку туристичного потенціалу, – заявляє Г. Москаль. – Влітку 2017 року для популяризації вузькоколійки обласна державна адміністрація спільно з Міністерством інфраструктури України реалізували проект «Історичний потяг на Боржавській вузькоколійці» з використанням ретро-паровоза ГР-280. Проект викликав дуже схвальні відгуки як серед мешканців краю, так і серед численних туристів, і ще раз довів необхідність відновлення вузькоколійки як одного із символів краю.
Влітку 2018 року голова облдержадміністрації побував у румунському містечку Брад, де є приватне залізничне депо, що займається реставрацією вузькоколійних ретро-паровозів та вагонів до них, і домовився про купівлю паровоза й кількох пасажирських вагонів для Боржавської вузькоколійки. З цією метою відкрито благодійний фонд. Крім того, розроблено проектно-кошторисну документацію для реставрації історичної будівлі залізничної станції в с. Приборжавське (Іршавський район).
– Для поступового відновлення Боржавської вузькоколійки виділяються кошти з місцевих бюджетів, однак повністю реалізувати проект можливо тільки за підтримки центральних органів влади, – наголошує Г. Москаль.
Прес-служба ОДА.

Ваш отзыв

Ваш коментар