Версія для друку Версія для друку

Місячний посівний календар садівника і городника на 2019 рік

Досвідченні садівники і городники добре знають, що для гарного врожаю мало купити якісне насіння. Важливо враховувати й інші фактори, які будуть впливати на розсаду, дорослу рослину і, відповідно, на урожай.
Одним із таких факторів є Місяць. Сьогодні ми поговоримо про місячний посівний календар на 2019 рік і розглянемо найбільш сприятливі для рослин дні.
Дехто може подумати, що місячний календар, в якому описується найважливіша інформація щодо місячних фаз і перебування Місяця в певному сузір’ї – це лише зайва інформація , однак думка ця помилкова. І зараз ми з вами самі в цьому переконаємося. Почнемо, мабуть, з впливу нашого супутника на рослини залежно від того, під яким сузір’ям він перебуває.
ОВЕН. Коли наш супутник перебуває в сузір’ї Овна, то для рослин настає досить несприятливий час. Це положення супутника вважається мінімально родючим і загрожує посухою. У цей час не рекомендується що-небудь сіяти, бо урожай буде дрібний і непридатний для подальшого зберігання. Але можна садити ті культури, яким не потрібно багато часу для росту. У період перебування супутника в Овні культури стають дуже чутливі, тому варто утриматися від їх пересадки. Культури під заступництвом цього, знака зодіаку: томат, салат, шпинат, часник, цибуля (перо), редька.
ТЕЛЕЦЬ − чудовий період для всього живого. Рослини, які сіються під цим знаком зодіаку, можуть порадувати пишним цвітінням, міцною кореневою системою, будуть більш морозостійкі й краще переноситимуть посуху. Надалі дадуть багато плодів, але матимуть меншу опірність до хвороб. Варто також подумати про посадку під зиму. Це добрий період і для розсади − саджанці швидше адаптуються і приймаються при пересадці в грунт. Цибулинні рослини і квіти, посаджені під заступництвом Тельця, цвістимуть довго і пишно. Культури під заступництвом цього знака зодіаку: салат, шпинат, морква, буряк, ріпа, коренева петрушка, редис, селера, редька, капуста, бобові, картопля, топінамбур.
Коли Місяць перебуває під знаком БЛИЗНЯТ, від посівів гарного врожаю чекати не варто. Поливання також не принесе хороших результатів. Але прибирання бур’янів і догляд газону дадуть непоганий результат − у цей період скошена трава відростає набагато повідь ніше. Сприятливий період для збору зернових культур, фруктів, ягід, коренеплодів, а також сушіння овочів. Культури під заступництвом цього знака зодіаку: кріп.
Період, коли Місяць перебуває під впливом РАКА, сприятливий для внесення добрив і поливання рослин. Високорослі культури під впливом цього знака зодіаку ростимуть слабкими, тому їх сіяти не варто. Вдалий час для вирощування винограду та малини.. Зазвичай рослини дають соковиті плоди, які небажано зберігати довго, а краще відразу вживати в їжу. Для квіткових, овочевих і бобових культур це чудовий час. Культури під заступництвом цього знака зодіаку: люцерна, цикорій, салат.
Якщо Місяць перебуває під заступництвом ЛЕВА, то посів і пересадка не рекомендуються. Зазвичай під заступництвом цього знака зодіаку перед молодиком добре полоти бур’яни, викопувати коріння, але це бажано робити обережно. Також період підходить для посадки багаторічних рослин і збирання зернових культур. Культури під заступництвом цього знака зодіаку: фрукти, виноград і ягоди, горіхи.
Місяць у ДІВІ обіцяє високу вологість. Хороший період для посадки низьких дерев і прополювання бур’янів. Можна також пересаджувати рослини, тому що в цей період вони менш чутливі до травм при пересадці й менш сприйнятливі до хвороб. Культури під заступництвом цього знака зодіаку: цибуля, ріпа, редис і картопля.
Період ТЕРЕЗІВ − це квітковий період родючості й високої вологості. Численні плоди в цей час вирізняються великим терміном зберігання, а пересадка культур на постійне місце не завдасть втрат, бо коріння вирізняється міцністю і меншою чутливістю, що сприяє швидкій адаптації. Слушна нагода для отримання якісного насіння, а також пересадки і посадки рослин, маніпуляцій з плодовими рослинами. Культури під заступництвом цього знака зодіаку: квіти.
Період перебування Місяця в СКОРПІОНІ обіцяє родючість посадженим рослинам і високу вологість. Цей знак позитивно впливає на ріст і плодючість рослин – стебла і гілки міцні, завдяки чому витримують вагу великої кількості плодів. Хороший період для посіву пряних і цілющих трав. Доречно в цей час вносити добрива, обробляти рослини від шкідників, але хімічними засобами користуватися небажано. Під час впливу цього знака краще уникати посадки різних видів дерев і картоплі, збору лікарських трав і розмноження рослин за допомогою корінців. Культури під заступництвом цього знака зодіаку: томати, морква, часник, цибуля.
Місяць у СТРІЛЬЦІ − хороший період для збору фруктів, коренеплодів. Можна також садити пекучі рослини, картоплю і сіяти різні трави. Не рекомендується поливання рослин. Культури під заступництвом цього знака: рослини з плодами, які мають пекучий смак.
Період перебування Місяця в знаку зодіаку КОЗЕРІГ схожий за якостями з періодом впливу сузір’я Тельця, але вирізняється меншою кількістю вологи. Сприятливий для роботи з квітами і овочевими рослинами. Чудовий час для роботи на городі. Культури під заступництвом цього знака зодіаку: картопля, цибуля, буряк, редис, квасоля, боби, соя.
Дні перебування супутника у ВОДОЛІЇ абсолютно не для городніх справ. Вважається, що цей знак найневідповідальніший для роботи з рослинами, бо негативно впливає на їх розвиток. Небажано проводити посадки рослин — сходи будуть слабкими і нежиттєздатними. У цей час можна займатися обробітком ґрунту і боротьбою зі шкідниками, а також збирати урожай.
Місяць в РИБАХ − це дні плодючості й вологи, але плоди цього періоду не можуть похвалитися тривалим терміном зберігання. Найкращим варіантом для посадки будуть рослини, плоди яких після дозрівання відразу вживатимуться в їжу або використовуватимуться для консервації. Рослини не вирізняються стійкістю до холоду. Також час не надається для пересадки цибулинних рослин. Культури під заступництвом цього знака зодіаку: редис, огірок, капуста, кукурудза, виноград.
Ріст рослин та їх врожайність залежать не тільки від того, в якому знаку зодіаку перебуває наш супутник. Також на стан рослин впливають місячні фази. Давайте розглянемо, які з фаз найбільш сприятливі для рослин, а які навпаки − чинять негативний вплив на все живе.
Молодик. Цей період триває 3 дні. Досвідчені садівники й городники в цей час не рекомендують займатися посівом, висаджуванням і пересаджуванням будь-яких рослин. Можна в ці 3 дні займатися прибиранням, лікуванням, обрізанням рослин. Також не заборонено рихлити землю і поливати її.
Місяць, що зростає. У цей період він впливає не на корені рослин, а на їх надземну частину. Рекомендовано в цей час садити, пересаджувати і прищеплювати всі рослини, які ростуть над поверхнею землі. Можна підживлювати рослини, поливати їх.
Повний Місяць. Триває період стільки ж, скільки й молодик, тобто 3 дні. У цей час рекомендовано полоти грядки, боротися зі шкідниками, виполювати бур’яни. Також можна заготовляти овочі й фрукти, але тільки ті, які не потребують теплової обробки.
Місяць, що спадає. А ось у цей період Місяць впливає саме на коріння рослин, тому в цей час рекомендовано вкрай уважно ставитися до кореневої системи. Досвідчені городники стверджують, що цей період сприятливий для посіву, висадки та пересаджування всіх коренеплідних рослин. Також в цей час потрібно активно боротися зі шкідниками. Не зайвим буде зібрати урожай і заготовити консервацію.
Як бачите, кожна фаза супутника так чи інакше впливає на все живе, і рослини в тому числі. Тому для того, щоб правильно посіяти насіння, виростити здорові рослини і отримати багатий урожай, треба враховувати, в якому знаку зодіаку і в якій фазі перебуває Місяць.

Ваш отзыв

Ваш коментар