Версія для друку Версія для друку

Схід і захід разом

Уже 9 років поспіль в наш край приїжджають друзі із Луганської області (зокрема із Сєвєродонецька). Організатором цих поїздок виступає Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, директором якого є Лариса Борисова. Методичну допомогу у проведенні екскурсій та інших заходів на теренах району і області надають працівники Іршавського районного центру позашкільної роботи, директором якого є Іван Терпай.
З 29 грудня 2018 року по 3 січня 2019 року 68 гостей зі сходу відвідали Закарпаття. Програма кожного дня була дуже насиченою. Нашим гостям вдалося побачити історичні замки Мукачівського району, покупатися в термальних басейнах Берегова та Велятина, вдосконалити свої вміння кататися на лижах на гірсько-лижних підйомниках, побувати у винних підвалах на дегустації виноградного соку, порибалити у форелевому господарстві в селі Бронька, ознайомитися з народними ремеслами в селі Іза, відвідати Іршавський та Берегівський краєзнавчі музеї, побувати у місцевих храмах і монастирях та інше. Новинкою в цьому році стала екскурсія в м.Ніредьгаза (Угорщина) з відвідуванням термальних басейнів. На краєзнавчих екскурсіях гостей супроводжували працівники Іршавського райЦПР: Іван Терпай (директор), Олександр Осійський (заступник директора), Леся Осійська (методист) та Алла Староста (керівник гуртків).
Горбатенко Оксана – представник департаменту економічного розвитку торгівлі та туризму ОДА Луганської області – виступила з пропозицією розробити спільний проект про облаштування дитячої туристичної бази для оздоровлення дітей із Сєвєродонецька на території Іршавського району.
Дана пропозиція підтримана з боку голови районної ради Віктора Симканинця, заступника голови Іршавської РДА Івана Мошколи та керівника відділу освіти Іршавської РДА Єлизавети Яцканич.
Наразі іде обговорення спільного проекту, що претендує на фінансування у рамках секторальної бюджетної підтримки ЄС.
Прес-служба райради.

Ваш отзыв

Ваш коментар