- Нове життя - https://nz-ir.com -

Різдвяні диво-шашки

Цього року на 13 Всеукраїнський дитячий турнір з шашок-64 “Диво-шашки у сніжних Карпатах”в місто Турка Львівської області приїхали 24 кращі команди з різних областей України. Були і гості з Молдови, як завжди, сильними командами. Спортсмени сподівалися на зимову погоду, гостру, цікаву боротьбу, приємні емоції. Їхні надії справдилися.
Командам-учасникам запропоновано швейцарську систему у 8 турів. З абсолютних перемог почали боротьбу команди “Вікторія” Іршавського міського центру позашкільної освіти, “Київські мажори”, “Діти метрополітену” з Києва, “Бендери-1” з Молдови, “ОДЮСШ-1” з Івано-Франківська, місцева “Юність-1” і “Вінниця-1”. В особистих перебоях між ними і виявлялись призери змагань, адже в цих командах грали досвідчені спортсмени. Кожний тур тримав у напрузі всіх. Команди приблизно рівні за підбором гравців, і вирішальну роль зіграла психологія гравців. Кожне очко було на вагу золота. Третє місце виборола київська команда “Діти метрополітену”. “Київські мажори” стали другими. Найменше командних очок втратила іршавська “Вікторія”. Дружня команда показала себе з найкращої сторони, і перемога в змаганні – нагорода за їх вміння “тримати удар”, творчий підхід до вирішення проблем, що виникали на чорно-білих клітинках. За команду-переможницю виступали Богдан Юрченко, Катерина Мойсей, Анастасія Панич.
В особистих турнірах з блискавичних шашок-64, які були проведені в заключний день змагань, нагороди вибороли Катерина Мойсей (1 місце до 13 років), Софія Буря (2 місце до 10 років), Ігор Гуляна (2 місце до 10 років).
Анатолій Вайда