Версія для друку Версія для друку

Дорогі браття і сестри! Христос народжується! Славімо Його!

З почуттям великого духовного піднесення та християнської любові, дозвольте привітати Вас, шановні вршавчани, дорогі священнослужителі Церкви Христової, любі брати і сестри, з Різдвом Христовим та наступаючим Новим роком.
Народження Божественного Немовляти – Спасителя світу – відбулося не в розкішних хоромах, а в убогій печері. У нічній тиші здійснилося це прекрасне диво, і першими про цю подію довідалися пастухи, які пасли неподалік худобу: «Раптом перед ними з’явився Ангел Божий і світло Господнє осяяло їх. Пастухи злякалися, та Ангел сказав їм: «Не бійтеся! Я сповіщаю Вам велику радість, що буде не тільки вам, а й всім людям: нині народився в місті Давидовому Спаситель, Котрий є Христос Господь. І ось вам знак : ви знайдете сповите Немовля, Яке лежатиме в яслях» ( Лк.2, 10-12). І почувши ці слова, пастухи не засумнівались, не пішли шукати інших свідчень чи доказів, а відразу прийняли Христа у свої серця і поклонилися Богомладенцю.
Очистившись передріздвяним постом, дорогі брати і сестри, духовно спрямуймо наші думки і почуття й усе наше єство до Віфлеємської печери, до убогих ясел, в яких лежить Втілена Любов, Слово Боже, що стало плоттю (Ін. 1, 14) і прийшли до нас. Тут, перед сповитим пеленами Богомладенцем, пильно прислухаймося до свого серця, задумаймося, чи бува не забули ми подякувати Христу за прожиті роки, за батьків і матерів, дітей та внуків, за можливість безперешкодного відвідування Храмів Божих? Чи помолились ми за солдата, котрий Різдво Христове зустрічає не біля дружини та дітей, а на передовій? Не забудьмо ж у ці світлі дні про знедолених братів і сестер наших – сиріт, вдів, людей похилого віку, бездомних, бідних. Хай кожен з нас простягне до них руку допомоги, нагодувавши і одягнувши, подавши милостиню, створивши хоча б мале добро для них, принісши і в їхні стражденні душі світло Різдвяної зірки.
Цей рік, котрий минув, був не легким для України в цілому. Адже саме в цьому році сталися прекрасні та знакові події в її історії – зокрема Об’єднавчий собор українських православних церков та утворення єдиної помісної Православної церкви України.
Щиросердечно дякую всім, хто долучився до об’єднання українських православних церков. Особлива подяка Вселенському Патріарху Варфоломію, Патріарху Філарету, президенту України Петру Порошенку, народним депутатам та архипастирям.
У ці святкові дні вітаю з Різдвом Христовим християн нашого Іршавського краю всіх конфесій, владу краю, мирян і бажаю, щоб Всемилосердний Господь обдарував всіх нас Своєю благодаттю, допоміг у наших добрих справах, виростив у наших серцях любов до Бога і до ближнього, а також до нашої України, бажаю, щоб Богонемовля Христос, Який заради нас «у вертепі народився і у яслах возліг», став осередком нашого життя, а світло Євангельської любові нехай світиться поміж нами, щоб бачили Чиї ми учні і прославляли Отця Небесного.
Христос народжується! Славімо Його!
Протоієрей Михайло (Савко),
благочинний
Іршавського, Берегівського та Виноградівського районів.
Православна церква України

Ваш отзыв

Ваш коментар