- Нове життя - https://nz-ir.com -

МАЄМО БЮДЖЕТ НА НАСТУПНИЙ РІК

Минулого вівторка депутати зібралися на перше засідання дев’ятнадцятої сесії районної ради VІІ скликання, яке провів голова райради Віктор Симканинець. Було розглянуто більше двадцяти п’яти питань. Їх детально опрацювали на засіданні постійних комісій райради. На засіданні президії районної ради було озвучено низку змін до порядку денного. Зокрема, запропоновано програму соціально-економічного та культурного розвитку району на 2019-2020 роки перенести на наступне пленарне засідання, у «Різному» прийняти рішення щодо подальшої долі райстоматполіклініки, а також щодо дострокового розірвання за згодою сторін договору оренди №176 за 2016 рік, заслухати інформацію прокурора району Василя Гецка про стан злочинності та додержання вимог законності на території району за 11 місяців цього року. З цим народні обранці погодились, що в подальшому підтримано на сесії. Голова райдержадміністрації Олександр Горін ознайомив присутніх з планами щодо розширення спектру адміністративних послуг ЦНАПом, за рахунок чого до районної казни надходили б додаткові кошти.
Народні обранці заслухали звіт голови райради про роботу за цей рік. Він розказав про основні напрямки роботи очолюваного ним органу, співпрацю з органами влади та місцевого самоврядування, надання різноманітної допомоги населенню району тощо, подякував усім за підтримку і розуміння. Потім перейшли до обговорення цього звіту. Зокрема, депутат райради Станіслав Сухан порушив питання про подальшу долю плавального басейну в Іршаві, виконання райдержадміністрацією районного бюджету, перспективу розвитку туризму на теренах Іршавщини. За словами голови райради Віктора Симканинця, працюють над тим, щоб плавальний басейн в нашому місті не занепадав, насамперед шукають спонсорів. Для цього підключили навіть депутатів Верховної Ради України, мають певні домовленості з керівництвом Іршавської ОТГ, налагоджують співпрацю у цьому напрямку з Державним фондом регіонального розвитку. Керівник району зазначив, що бюджет виконується. Щодо розвитку туризму сказав, що відділ культури і туризму РДА бере участь у різних заходах, промарковано наявні туристичні маршрути, розробляють нові, є спеціальний сайт, на якому розміщуються всі родзинки краю і т.д.
Заслухано інформацію начальника Іршавського відділення поліції Хустського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області Василя Негрі про стан законності боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на відповідній території.
Затверджено низку районних програм, що стосуються розвитку малого і середнього підприємництва; забезпечення організаційно-масових заходів з нагоди свят та пам’ятних дат; забезпечення виготовлення списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення виборів Президента України, народних депутатів України, місцевих рад, сільських, міського голів, всеукраїнських та місцевих референдумів; роботи з обдарованою молоддю; забезпечення пільговим відпуском лікарських засобів окремим групам населення та за певними категоріями захворювань у разі амбулаторного лікування мешканців району; матеріально-технічного забезпечення здійснення повноважень відділом управління майном спільної власності територіальних громад сіл, міста району.
Внесено зміни до програми технічного захисту службової інформації, що є власністю держави, в автоматизованих системах, а також до рішення про районний бюджет та до переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, міста району, що підлягають приватизації у поточному році.
Депутати райради затвердили районний бюджет на наступний рік. Зокрема, доходи районної казни мають скласти 771 453 800 гривень.
Прийнято також рішення про встановлення батьківської плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах району; звільнення батьків від плати за утримання дітей у комунальному закладі загальної середньої освіти «Ільницька гімназія»; передачу в оренду нежилих приміщень в будівлі спільної власності територіальних громад сіл, міста району; приватизацію шляхом продажу на електронному аукціоні сараю та нежитлової будівлі старої Луківської ЗОШ І-ІІ ступенів.
На сесії затвердили і низку розпоряджень голови райради про затвердження протоколу аукціонної комісії, умов продажу та інформаційного повідомлення про проведення електронного аукціону з продажу вбудованих нежитлових приміщень, які розташовані в Іршаві, по провулку Шевченка; план діяльності з підготовки регуляторних актів на цей рік та структуру і чисельність виконавчого апарату райради, витрати на утримання райради на наступний рік.

Районну стоматполіклініку реорганізували шляхом перетворення з комунального закладу в комунальне підприємство райради.
Перед народними обранцями виступив районний прокурор Василь Гецко з інформацією про стан злочинності та додержання вимог законності на території району за 11 місяців цього року. Йому активно задавали питання про співпрацю з органами місцевого самоврядування.
На завершення голова райради Віктор Симканинець привітав усіх з наступаючими новорічно-різдвяними святами. Сесію не закрили. Її друге засідання проведуть вже найближчим часом.
Іван КОПОЛОВЕЦЬ