Версія для друку Версія для друку

Соціологія довела – Тимошенко об’єднує Україну

Останні соціологічні дослідження засвідчили, що Тимошенко зберігає найбільш стрімку динаміку зростання рейтингів. Відповідно до результатів, за Юлію Тимошенко готові віддати свої голоси 21% тих, хто визначився з вибором і має намір взяти участь в голосуванні. На другому місці з результатом в 11% — шоумен Володимир Зеленський. Чинний президент Петро Порошенко ділить 3 і 4 місце з Анатолієм Гриценком — їх готові підтримати по 10% українців. Впритул до них ідуть Юрій Бойко і Олег Ляшко (9% і 8% відповідно). Співак Святослав Вакарчук набере 6%, якщо піде на вибори.
Чому Порошенко, якого на виборах 2014 року підтримали 51% виборців, сьогодні ледве дотягує до 10%? Це відповідь людей на політику зубожіння, що проводилась за час правління цього президента. Люди не відчули позитиву реформ. Після революції гідності було втрачено найголовніше — час. Збільшується зовнішній борг, економіка суттєво не зростає, тарифи зростають, люди втікають з країни. Нажаль, політика діючої влади призвела до втрати віри громадян в Україну. Це ключовий результат та головний показник ефективності влади.
З кожним днем українці все більше шукають, кого з політиків підтримати на президентських виборах 2019 року, аби цей вибір приніс результат. Вони розуміють всю відповідальність вибору та саме з цієї причини вивчають програми та політичний бекграунд кандидатів на пост Президента України. Сьогодні навіть аналітики не отримують повної інформації про програми кандидатів. Що вже казати про звичайних українців? Абсолютно логічно, що Тимошенко об’єднує українців. Вона не тільки не висловлює заяв, що розділяють українців, її Новий Курс направлений на об’єднання України. Це саме те, що необхідно державі. Важливо, що тільки Тимошенко сьогодні презентує комплексну, багаторівневу прораховану програму дій, яку можна реалізувати.
Сергій Биков,
голова аналітичного центру «ІНПОЛІТ»

Ваш отзыв

Ваш коментар