- Нове життя - https://nz-ir.com -

МИ – ПРОТИ БУЛІНГУ!

Насильство є однією з актуальних проблем сучасного суспільства, особливо це стосується школярів.
З 12 по 16 листопада 2018 року в Климовицькій ЗОШ I-II ступенів пройшов тиждень під гаслом «Ми – проти булінгу!», метою якого було ознайомлення із формами агресії та насильства, факторами і причинами виникнення насилля в різних ситуаціях, а також з метою пошуку методів запобігання насильства та вирішення подібних негативних дій.
Тиждень розпочався з виставки дитячих малюнків на тему: «Діти – проти насильства в сім’ї». Учні 8-9 класів виготовили та представили колажі «Стоп булінг!».
Протягом тижня класні керівники 1-9 класів провели виховні години на тему: «Я маю право жити без насильства», «Здоров’я – найбільша цінність у житті», де всі учні ознайомились з поняттям «булінг», видами булінгу, причинами виникнення агресивної поведінки серед школярів, порушили питання щодо ефективних засобів зменшення цього явища в сучасному житті молоді, розглянули способи захисту особистості в ситуації насильства.
Психолог школи Є. Гошко з учнями 9 класу провела анкетування «Молодь і протиправна поведінка». Бібліотекар школи Т. Рапа оформила тематичну виставку «Ми – проти булінгу!» та ознайомила учнів з цікавими матеріалами виставки. Вихователь групи продовженого дня Т. Цільо з учнями 1-4 класів провела бесіду з елементами казкотерапії.
В останній день тижня були підбиті підсумки та продемонстровано відеоролик опитування учнів «Що я знаю про насильство!», який підготувала педагог-організатор.
І на завершення учні школи продемонстрували композицію «Хай живе надія». І як підсумувала заступник директора з навчально- виховної роботи О. Лендєл : «Якщо хочеш змінити світ – почни з себе», то перш за все потрібно змінювати самих себе.

Аліна Цільо,
педагог-організатор
Климовицької ЗОШ I-II ступенів.