Версія для друку Версія для друку

Про виклики сьогодення і адекватне реагування веде мову керівник Іршавської поліції, майор Василь Негря

– Василю Михайловичу, ви очолюєте Іршавську поліцію вже більше півроку. Які враження від району та колективу Іршавської поліції?
– У мене позитивне враження про район та колектив, в який я прийшов. Звісно, я встиг освоїтися, вже знаю наші сильні сторони та над чим потрібно працювати.
– З якими проблемами найбільше звертаються громадяни до поліції? Яка криміногенна ситуація в районі?
– Загалом з початку року до Іршавського відділення поліції надійшло 4706 заяв та повідомлень, у минулому році за такий же період 4429. Найбільше район уражений крадіжками та тілесними ушкодженнями на побутовому рівні. На даний час до поліції звернулось 224 громадян відносно крадіжок приватного майна, з яких 74 розкрито та направлено до суду. За аналогічний період минулого року й зареєстровано 273 крадіжки, з яких розкрито 89. Завдяки профілактичні роботі кількість крадіжок цього року нам вдалось зменшити, але громадянам теж слід бути більш обачними. Протягом останнього часу багато крадіжок скоювалось через необережність та виїзд громадян на заробітки. Маємо чималу кількість звернення заробітчан, які виїжджаючи на заробітки покинули домівки без належного нагляду, а коли вже повернувся додому то з часу скоєння крадіжки вже пройшло багато часу і злочинця встановити та затримати залишається все менше шансів. Також цього року зареєстровано 8 грабежів, з яких 7 розкрито та направлено до суду. Хочу відзначити, що за цей же період минулого року із 7 грабіжів було розкрито тільки 4.
– Днями у селі Великий Раковець було скоєно вбивство. Чи затримано вбивцю і чи постане він перед судом?
– Це вбивство було скоєно жінкою. Після застілля між нею та її співмешканцем виникла суперечка, в ході якої жінка спричинила тілесні ушкодження своєму співмешканцю. Від отриманих травм чоловік помер. На даний час підозрювану затримано, проходить розслідування, проводяться експертизи. Згодом справу буде направлено до суду.
 – Поширена інформація, що у населення на руках багато незаконної зброї. Яка робота у цьому напрямку проводиться поліцією?
– Протягом поточного року поліцейськими виявлено та вилучено на території Іршавського району 10 одиниць зброї, яку громадяни незаконно зберігали. У порівнянні з минулим роком, то за цей період було вилучено тільки 5 одиниць зброї та 183штуки боєприпасів (патронів).
Крім того, протягом жовтня місяця під час проведення «Місячника добровільної здачі зброї» поліція прийняла від громадян 12 одиниць зброї. Серед якої 5 гладкоствольних мисливських гвинтівок, 5 одиниць холодної зброї та 2 саморобні зброї. Більшість виданого у добровільному порядку арсеналу, громадяни хочуть зареєструвати аби у подальшому користуватися зброєю у законний спосіб.
– Наркоманія та боротьба з нею; Як працює у цьому напрямку поліція?
– З кожним днем наркоманія все більше зростає. Іршавщину ця біда оминала, але на даний час ситуація змінилась у гіршу сторону. Кожний день я звертаю увагу підлеглих на виявлення таких фактів у районі. Вже маємо 19 фактів виявлення наркотичних речовин, за якими порушені кримінальні провадження, із них: 5 фактів виявлення незаконного виробництва, зберігання чи збуту наркотичних засобів та 12 фактів незаконного виробництва зберігання без збуту наркотичних засобів. У порівнянні з минулим роком робота по боротьбі з наркоманією покращилась, адже за цей період поліцією було виявлено тільки 14 фактів незаконного зберігання без збуту наркотичних засобів і з яких було направлено тільки 6 до суду.
– Як зараз проводиться робота по виявленню незаконних залів з гральними автоматами? У населення сформована думка, що одного дня поліція вилучаодноруких бандитів, а наступного дня вони знову працюють. Чому так?
– Ми дійсно на системній основі ведемо боротьбу з незаконним гральним бізнесом. Інколи нам допомагають у цьому громадські формування «Прайд Закарпаття». З цього року нами було припинено діяльність таких залів у м. Іршава, с. Білки, та с. Довге. Але це досить таки прибутковий бізнес і його власники через деякий час закуповують нове обладнання та відкривають нові точки незаконного бізнесу.
– Як поліція бореться з порушниками правил дорожнього руху?
– З початку року виявлено 1670 порушень правил дорожнього руху, з яких 125 фактів перебування водіїв за кермом автотранспорту у нетверезому стані. За аналогічний період минулого року поліцейськими було виявлено 1097 порушень правил дорожнього руху, з яких 103 факти перебування водіїв за кермом автотранспорту у нетверезому стані. Майже щодоби працівники груп швидкого реагування виявляють порушників правил дорожнього руху. Вони працюють не тільки в Іршаві, але й у віддалених населених пунктах району.
– Що скажете на завершення нашої розмови?
– Колектив Іршавського відділення поліції працює за всіма напрямками, звісно є недоліки, над якими ми працюємо і усуваємо. Як вимогливий керівник бездіяльності підлеглих не потерплю. Якщо, на когось із них будуть надходити скарги громадян, які будуть знаходити своє підтвердження то з мого боку та керівництва ГУ НП в Закарпатській області обов’язково будуть прийматись відповідні міри реагування. Це не є моя забаганка, це вимоги чинного законодавства та вимоги сьогодення.

Розмову вела
Віта Горзов

Ваш отзыв

Ваш коментар