- Нове життя - https://nz-ir.com -

Людина і педагог з визнаним авторитетом

Навчання та виховання підростаючого покоління – важка справа. Так було завжди. В нашому суспільстві процес навчання та виховання ускладнюють багато факторів в порівнянні навіть з 20 роками тому. Однак основна роль в цій важкій справі завжди належала вчителю.
Важко підібрати слова, щоб описати хорошого вчителя, людину з великої літери, яка є взірцем поведінки для декількох поколінь односельчан.
Народився Георгій Михайлович Синетар 14 листопада 1948 року в селі Смологовиця, Іршавського району, Закарпатської області. Навчаючись в середній школі рідного села, в учня проявився хист до вивчення природничих дисциплін. Закінчивши сільську школу, вступає на навчання до Ужгородської ЗОШ-інтернату №1, яку з відмінними оцінками закінчує в 1966 році. Хороша навчальна база дозволила вступити на хімічний факультет Ужгородського державного університету. Це був найпрестижніший факультет найпрестижнішого університету Закарпаття.
В 1972 році Георгій Михайлович успішно закінчує хімічний факультет та направляється на викладацьку роботу в санаторій «Човен». З 1976 року вже з набутим досвідом роботи він влаштовується на роботу на відоме в той час підприємство «Іршавремверстат». Поступово його лідерські якості проявляються на підприємстві. Молодий, активний працівник призначається на посаду старшого інженера-технолога заводу. Потім був досвід роботи вчителем в Чорнопотіцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Хороші організаторські здібності Георгія Михайловича проявлялися всюди, де він працював. Саме тому в 1984 році його було призначено на посаду директора Загатянського МНВК. Результати роботи цієї установи одразу пішли вгору. Розпочалася цікава робота із формування педагогічного складу установи, вибору форм та методів навчально-виховної діяльності враховуючи специфіку роботи установи. Повага серед жителів Загаття, яку Георгій Михайлович за період своєї важкої роботи в МНВК, цілком виправдана. Достатньо згадати лише важкі часи становлення української держави, коли вчителям платили мізерні зарплати, а часом і того не було. На роботу в той час часто доводилося ходити пішки туди і назад, а це майже 15 км. Попри все, МНВК Георгію Михайловичу вдалося зробити одним із кращих освітніх закладів району.
З 1998 року Георгій Михайлович переходить на роботу до рідної Смологовицької ЗОШ І-ІІ ступенів на посаду заступника директора. З вересня 2004 року по вересень 2011 року працює на посаді директора школи.
Сьогодні уявити собі школу чи село без Георгія Михайловича просто неможливо. Авторитет цієї людини визнаний давно і всюди. До нього прислухаються колеги, односельці. Практично ніколи не відмовляє Георгій Михайлович у допомозі. Приємно працювати поруч з такою людиною.
Досягти успіхів у роботі було б неможливо без рідної, коханої людини, з якою завжди разом, завжди поруч. Поєднала доля Георгія Михайловича з Мартою Іванівною в 1976 році. Подружжя виховало двох дітей та виховує онуків, які у всьому їх наслідують.
14 листопада Георгій Михайлович відсвяткував свій день народження. Багато буде привітань. Найбільше хочеться в цей день побажати Вам та Вашій родині міцного здоров’я Божої благодаті. Все інше Ви вже давно досягли.
Дирекція КЗ НВК
«Смологовицька ЗОШ І-ІІ ступенів – дитячий садочок».