- Нове життя - https://nz-ir.com -

Щиро вітаю вас з професійним святом!

У першу неділю листопада на Україні, згідно з Указом Президента України від 13.04.1999 № 374/99 відзначають День працівника соціальної сфери.
Це свято святкують працівники управління пенсійного фонду, територіального центру соціального обслуговування, управління соціального захисту населення, центру зайнятості, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.
Свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин.
Соціальному працівнику доводиться стикатися з різними сферами життя людини і суспільства: фізичним і психічним здоров’ям, особистими і груповими конфліктами, плануванням сім’ї, з проблемами працевлаштування, професійної і соціальної адаптації різних категорій населення, профілактикою асоціальної поведінки,
Соціальна робота – це мистецтво налагоджувати зв›язки між людьми. День працівника соціальної сфери – професійне свято, яке по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки зі службового обов’язку, а й за велінням совісті та покликом душі.
Сьогодні в соціальній сфері Іршавського району працює близько 150 чоловік. Вони дарують людям надію на краще, вчасно подають руку допомоги тим, хто цього потребує.
Для багатьох з них слова Івана Франка – «Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим» – стали сенсом життя.
Це свято тих, хто постійно опікується проблемами людей, забезпечує їх потреби.
Вашу чуйність відчувають широкі верстви населення і, насамперед, пенсіонери та інваліди, діти-сироти, малозабезпечені та багатодітні сім’ї, безробітні громадяни.
Піклуючись про людину, її майбутнє, забезпечуючи надання соціальних гарантій і допомоги тим, хто потрапив у нелегкі життєві ситуації, ви робите вагомий внесок у розбудову демократичного, громадянського суспільства.
Ваша праця скромна і не завжди помітна, але сповнена душевного тепла. За це вам шана і повага в народі. Переконаний, що вам вистачить витримки та професіоналізму для подолання всіх труднощів у справі поліпшення добробуту населення нашого району, соціального захисту тих, хто його потребує.
Нехай ваша компетентність, працьовитість, душевне тепло і надалі служитимуть людям, а свято принесе усвідомлення своєї причетності до великої справи соціального захисту людини.
Висловлюючи безмежну вдячність за ваші зусилля, не маю сумніву, що вони будуть подвоєні у ході реалізації соціальних програм, зігріті співчуттям і любов’ю до ближнього.
Щиросердно бажаю вам, вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, невичерпної життєвої енергії і нехай добро, зроблене вами, повертається до вас сторицею! 

Володимир Вагерич,
начальник управління соціального захисту населення РДА.