- Нове життя - https://nz-ir.com -

На «Полянці» виховують захисників України

Уже третій рік поспіль, 14 жовтня, наша держава відзначає потрійне свято: День захисника України, День козацтва та свято Покрова Пречистої Богородиці. Саме цього дня Україна вшановує тих, хто ціною власного життя оберігає наше мирне сьогодення і наше щасливе майбутнє.
У Великораковецькій загальноосвітній школі I-II ступенів пройшов ряд виховних заходів. Головною метою стало вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, повага до військових традицій і звитягу Українського народу та сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу молодого покоління.
Зараз українцям, як ніколи, потрібно бути єдиними та згуртованими. «На захисті Батьківщини» – так називався виховний захід, який, разом з учнями школи підготувала педагог – організатор Я. В. Поляк. Музичну композицію «Ми хочемо миру» та зворушливу пісню «Тату…», адресовану бійцям АТО, виконали вихованці вокального гуртка – учні 2-4 класів під керівництвом Л. І. Поляк. Твір Ліни Костенко «Болить мені» дуже влучно передав сьогоднішню ситуацію на Сході нашої держави. Хвилиною мовчання вшановано загиблих воїнів.
Невеличкий екскурс у минуле, починаючи від часів Київської Русі та Запорозької Січі, аж до сьогодення, провела, разом з учнями 6 класу, вчитель історії Н. І. Коцан. Доповненням до розповіді учнів став перегляд відеоматеріалу на історичну тематику, а для вшанування пам’яті борців за незалежність України була організована екскурсія для учнів та працівників школи до меморіального парку «Красне поле».
Як колись для козака почесним обов’язком була служба в Запорозькій Січі, так і нині захищати рідну землю, – це почесний обов’язок для наших юнаків. Випробувати свою фізичну підготовку бажання виявили старшокласники − учні 8-9 класів. Козацькі забави організувала та провела вчитель фізичної культури Г. Ю. Білак. Змагання проходили між двома командами: «Метеорит» (учні 8 класу) та «Чорна пантера» (учні 9 класу). Значну частину козацьких розваг складали спортивні естафети. Цікавим та веселим святом стало завдяки проведення конкурсів: заплітання дівочої коси, зав’язування краватки, битва на переправі та багато інших. Школярі змагалися у спритності та кмітливості, демонструючи свою міць та силу. Дух змагання та дружби, бажання ставати кращими, сильнішими об’єднували учасників. У такі моменти усвідомлюєш, що патріотизм – це звичайний стан повсякденного життя, це шанобливе ставлення до звичаїв і традицій, це гаряче почуття свого людського й національного обов’язку.

Віра Павлюк,
заступник директора з НВР Великораковецької загальноосвітньої школи I-II ст.