- Нове життя - https://nz-ir.com -

«Самурай» на висоті

Наприкінці вересня у районному центрі відбулося захоплююче спортивне дійство, за яким уважно могли спостерігати всі поціновувачі східних єдиноборств. В Іршаві провели кубок району з годзю-рю карате. Організатором виступив спортивний клуб «Самурай» з Іршави, президентом якого є Катерина Мелеганич. Захід присвятили 677 річниці міста. Участь у ньому взяли вихованці «Самураю» (тренер Віталій Бровдій), «Атланта» з Іршави (тренер Володимир Бреус) та «Тхеандо Супар Г» з Довгого (тренер Юрій Фірка). За підсумками змагань були визначені загальнокомандні місця. Перше місце завоював «Самурай», на другому місці розмістився клуб «Тхеандо супар Г». Третю сходинку посіли спортсмени «Атланта». Такий кубок проводився вперше. Переможці отримали медалі та грамоти. Церемонію нагородження провів Віталій Бровдій – президент Закарпатського відокремленого підрозділу годзю-рю карате та рюкю-кобудо. За звання кращого змагалися 85 спортсменів віком від 6 до 16 років. Клуб «Самурай» висловлює вдячність за підтримку у проведенні кубка голові Іршавської ОТГ Степану Бобику, директору Іршавського закладу загальної середньої освіти №2 Ганні Гичці, «Аміго тревел Іршава» (директор Костик І.І.), батьківському комітету спортивного клубу «Самурай».
Клуб «Самурай» веде активне спортивне життя. Неодноразово брав участь у змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів, звідки повертався з нагородами. На початку року відповідно до плану-календаря Федерації джундокан України в Іршаві відбувся перший відкритий чемпіонат області з годзю-рю карате. На ньому були представлені спортсмени з Одеської, Луганської, Рівненської, Закарпатської областей. Всього змагалося близько 280 учасників. Організатором цього заходу виступив спортивний клуб «Самурай».
У кінці березня цього року «Самураю» було довірено провести чемпіонат України з годзю-рю карате, який провели в обласному центрі. Сюди тоді з’їхалося понад 800 учасників змагань.
У травні цього року збірна України з годзю-рю карате, до складу якої входять дев’ятеро кращих спортсменів «Самураю», взяла участь у «Slovakia Open», що проходив у Братиславі. Найбільше золотих медалей тоді завоювали саме вихованці іршавського клубу.
На початку липня цього року в Одесі відбувся кубок світу з годзю-рю карате та рюкю-кобудо. «Самураївці» виступили на цих змаганнях у складі збірної. Вони були серед призерів. Всього тут змагалося до 600 спортсменів з дев’яти країн світу.
У середині вересня відбувся чемпіонат Європи з годзю-рю карате в м. Майя, що в Португалії, який проходить один раз на два роки. Кращі спортсмени «Самураю» у складі збірної представляли Україну на міжнародному турнірі. Наша країна у загальнокомандному заліку зайняла друге місце.
Сьогодні вихованці клубу «Самурай», в якому наразі займається сорок юних спортсменів, захищають честь області на відкритому чемпіонаті Луганщини, що проходить у м. Сватове. Зокрема, окрім Закарпаття, тут представлені команди Черкас, Рівного, Одеси, Полтави.
Як бачимо, спортивний клуб «Самурай» має вже чимало досягнень. Віриться, що попереду у нього нові висоти.

Наш кор.