- Нове життя - https://nz-ir.com -

Олександр Шевченко став кандидатом у президенти від УКРОПу на Закарпатті

7 жовтня в Ужгороді відбулося віче «Українського об’єднання патріотів – УКРОП». У місцевому музично-драматичному театрі зібралося понад п’ятсот членів і прихильників партії з усього Закарпаття. Усе для того, щоб обрати народного кандидата в президенти, який представлятиме цю політичну силу на виборах 31 березня 2019 року. У підсумку фаворитом закарпатців став народний депутат, автор ідеї та засновник курорту Буковель Олександр Шевченко. Презентувавши своє бачення розвитку країни, він переміг опонентів – Ірину Головатенко та Оксану Тунік-Фриз – із відчутним відривом.
Дбаючи про українців, а не про власне збагачення
Не секрет, що більшість політичних партій України відправляють на президентські перегони своїх вождів або ж «грошові мішки», що їх спонсорують. Саме таким чином при владі опиняються ті, кому байдуже до народу, який роками потерпає в бідності.
УКРОП категорично проти такого підходу, тож першим серед політичних сил України розпочав процедуру президентських праймеріз. Явище є принципово новим для нашої країни. Праймеріз – це попередні внутрішньопартійні вибори. Їх широко практикують у США та розвинених європейських країнах. Вони дозволяють балотуватися на посаду не «ставленикам», а саме тим політикам, які заслужили довіру однопартійців і народу конкретними справами.
Іван Фіцай, голова Тячівського районного осередку УКРОПу, прокоментував ініціативу партії так: «Це дуже добре, що в нас започатковано процедуру внутрішньопартійних виборів. Завдяки їй будь-який член УКРОПу мав змогу стати претендентом у кандидати в президенти. Це справді демократично. Хочеться вірити, що решта політичних сил у майбутньому братиме приклад з «Українського об’єднання патріотів».
Зазначимо, що президентські праймеріз УКРОПу до середини листопада відбудуться в усіх областях України. Наразі, крім Закарпаття, їх прийняли ще п’ять регіонів – Волинь, Рівненщина, Тернопільщина, Івано-Франківщина та Львівщина. Переможця буде оголошено 5 грудня на партійному з’їзді у Києві.
Відкриваючи захід в Ужгороді, український письменник, член УКРОПу Василь Шкляр назвав праймеріз новим етапом битви за Україну й зазначив, що ми зможемо вирватися зі скрути тільки з новою владою. «Чинні можновладці зробили все задля того, щоб розтоптати гідність українців. Вони ніби мстять нам за Революцію Гідності. Ви подивіться, як вони крадуть і які в них зарплати. Судді мають по 10-15 тисяч доларів, це вже значно більше, ніж у Європі. А де справедливі суди? Чому так швидко садять наших вояків-добровольців і чому досі не сидить жоден корупціонер або посадовець-брехун?» – зауважив літератор.
Зі свого боку голова УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко акцентував увагу закарпатців на тому, що команда чинного гаранта з усіх сил намагається створити видимість безальтернативності, насаджуючи українцям думку про те, що достойних кандидатів, окрім Порошенка, немає. «Відкиньте всі думки про те, що в Україні немає політичної альтернативи, – заперечив політик, – що інші кандидати не можуть скласти конкуренції Порошенку. Бо інакше ми ніколи не вийдемо з того жахливого економічного стану, в якому опинилися. Бо країною не може п’ять років керувати людина, яка за цей час збагатилася втричі, а то й більше. Зокрема й за рахунок вас».
Здолати корупцію та збудувати розвинену країну можна тільки разом Свого часу Олександр Шевченко вигадав ідею «Буковеля» й заснував у чи не найдепресивнішому регіоні країни курорт, який швидко став одним із найпопулярніших місць зимового відпочинку у Східній Європі. При цьому тисячі людей, що працюють на Буковелі, мають справді гідні зарплати, а бюджет регіону зріс у десятки разів. Претендент переконаний – вдалося збудувати Буковель, вийде збудувати й цілу країну.
Підтримують прагнення Шевченка й українці. Вже зараз, згідно з дослідженнями соціологів, він входить до чільної десятки ймовірних кандидатів на пост президента України. Це не може подобатися чинній владі, тож політика намагаються всіляко залякати. Так, наприкінці вересня роботу «Буковеля» блокували 260 працівників СБУ, проводячи безпідставні обшуки.
Однак народний депутат вбачає в цьому добрий сигнал. Тиснуть, значить бояться. Бояться, значить, вважають конкурентом – переконаний Олександр Шевченко. «Робімо висновки. Об’єднаймо зусилля. Тільки так ми збудуємо країну гідності і правди, у якій щасливо житимуть усі українці. Якщо ми увімкнемо здоровий глузд, а не емоції, то нарешті змінимо в Україні все. Той, хто бореться, той поборе», – наголосив політик.
Нагадаємо, Олександр Шевченко здобув перемогу на президентських праймеріз УКРОПу вже в шести поспіль регіонах України.
Ірина БУЛОХОВСЬКА.