- Нове життя - https://nz-ir.com -

Ветеран споживчої кооперації

Володимир Українець відноситься до когорти організаторів і професіоналів кооперативного руху. Своєю сумлінною багаторічною працею вніс певний вклад в розвиток та зміцнення Іршавської райспоживспілки, яка за всіма показниками займала призові місця не тільки в області, а й по Україні.
Народився В.С. Українець 6 квітня 1944 року в с. Підлісне Барського району Вінницької області. Після закінчення середньої школи вступає у Вінницький кооперативний технікум, на товарознавчий відділ. Після закінчення технікуму його було направлено в Могилів-Подільську райспоживспілку товарознавцем.
Молодий спеціаліст одразу зарекомендувався на роботі позитивно. Через рік його обирають делегатом Першого всесоюзного з’їзду СРСР молодих працівників торгівлі. В 1968 році він стає головою профспілки працівників споживчої та державної торгівлі району. Кількість членів профспілки досягла трьох з половиною тисяч чоловік. З 1972 року – заступник голови правління Могилів-Подільської райспоживспілки. В 1981 році Володимир Семенович переїжджає на постійне проживання з сім’єю в Іршаву. Тут призначається завідуючим Ільницького куща об’єднання громадського харчування. З 1983 по 1987 роки – директор міськкоопторгу Іршавської райспоживспілки.
З 1987 року – начальник організаційного відділу Іршавської райспоживспілки, де пропрацював до виходу на пенсію. На цій посаді у Володимира Семеновича проявився неабиякий потенціал. Він працює чесно, сумлінно. Його робочий день завжди напружений. Знаходячись на цій посаді, згадує, що на той час у районі нараховувалося до 27 тисяч пайовиків. А всього в райспоживспілці працювало понад 3 700 чоловік. На кінець 1990 року в районі налічувалось до 340 підприємств торгівлі і громадського харчування.
Саме оргвідділом проводилась підготовка і проведення щорічних звітних зборів пайовиків, уповноважених споживчих товариств та ради райспоживспілки.
Організаційний відділ здійснював контроль за виконанням рішень всіх з’їздів Укоопспілки і в області питань роботи з пайовиками по збереженню споживчої кооперації, а також проводив підготовку всіх засідань райспоживспілки, конкурсів та представлення до нагород кращих працівників споживчої кооперації.
Володимир Семенович обирався депутатом міської ради, членом ради районної та обласної спілок.
Володимир Семенович за багаторічну роботу в споживчій кооперації нагороджений медаллю «Ветеран України», значком «Переможець соціалістичного змагання». Має багато почесних грамот від районної, обласної спілок, від партійно-державних органів і грамоту Центросоюзу м. Москва.
Разом з дружиною виростили дочку і сина. Син – ветлікар, дочка – технолог хлібопекарських виробів. Після виходу на пенсію Володимир Семенович займається громадською роботою по наданню допомоги людям. Очолював комісію по заведенню газу на трьох вулицях Іршави, брав активну участь у будівництві Свято-Іллінського храму. З його ініціативи збудовано каплицю.
За громадську роботу по допомозі людям виборці Іршави довірили йому бути депутатом міської ради.
Володимир Семенович користується повагою та авторитетом у жителів міста.
Михайло ЛОМАГА.