- Нове життя - https://nz-ir.com -

В ОБЛАСТІ У ПЕРШОМУ ПІВРІЧЧІ ПОНАД 92 ТИСЯЧІ СІМЕЙ СКОРИСТАЛИСЯ ДЕРЖАВНИМИ СОЦДОПОМОГАМИ

Протягом січня – червня цього року в області різними видами державних соціальних допомог скористались 92410 сімей. Сума нарахувань на всі види допомог за цей період становить 1 мільярд 115 мільйонів гривень. Виплату було забезпечено в повному обсязі і заборгованість на сьогодні відсутня.
З початку року житлову субсидію на житлово-комунальні послуги призначено 36143 сім’ям. Загальна сума нарахувань з початку року становить 684,2 мільйона гривень, заборгованість –149,5 мільйона гривень.
За шість місяців поточного року субсидію для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу призначено 18674 сім’ям, на загальну суму 55,6 мільйона гривень. За відсутності заборгованості за минулий рік, поточна становить 31,7 мільйона гривень. Цьогоріч визначено кошти з держбюджету на фінансування пільг та субсидій у сумі 1 мільярд 404,6 мільйона гривень для відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги, та 80,4 мільйона гривень – для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу.
З початку року органами соцзахисту населення області забезпечено призначення та виплату державної соцдопомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у ДБСТ та прийомних сім’ях на загальну суму 11 мільйонів гривень. У поточному році з держбюджету на ці видатки передбачено понад 30 мільйонів гривень.
Компенсаційні виплати, що надаються фізичним непрацюючим особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям – інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, призначені 1539 особам на загальну суму 1 мільйон 740 тисяч гривень. За звітній період фізичним особам виплачено 1 мільйон 639 тисяч гривень.
На обліку в органах соцзахисту населення області на сьогодні перебуває 3661 внутрішньо переміщена особа. Протягом шести місяців громадянам із цим статусом для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг нараховано і проведено виплату щомісячної адресної допомоги у сумі 6,4 мільйона гривень. Заборгованості із виплати цієї допомоги, яка здійснюється за рахунок коштів держбюджету, на сьогодні немає.
Прес-центр ОДА