- Нове життя - https://nz-ir.com -

СТАРТУВАВ КУБОК РАЙОНУ З ФУТБОЛУ

В п’ятницю, 6 липня, в малому залі Іршавської РДА відбулося жеребкування цьогорічного розіграшу Кубку Іршавського району з футболу. Відроджені минулого року змагання відновлюють належне місце в футбольному календарі району. Майже всі учасники районного чемпіонату (крім ФК «Білки») та представники Іршавщини в обласних змаганнях (крім довжанської «Боржави») позмагаються протягом липня – серпня за престижний трофей.
Загалом є 10 учасників: приємно відзначити, що навіть ті команди, які ще кілька тижнів тому не планували брати участі в розіграші, після деяких роздумів все таки подали заявки. Так, приміром в ФК «Імстичово» ініціативу взяли в свої руки великораковецькі футболісти на чолі з Василем Звонарем, і відповідно об’єднана команда гратиме домашні матчі у Великому Раківці. ФК «Лоза» в подяку своїм гравцям з сусідньої Виноградівщини проводитиме домашні матчі у Великих Ком’ятах. Керівник іршавського ШОРу Олексій Маркович домовився з командою ФК «Гребля» про участь в кубку району, а в якості домашньої арени використовувати міський «Авангард». Крім вищеназваних команд в змаганнях візьмуть участь також: «Бужора» Іршава, ФК «Заріччя», СК «Сільце», «Будівельник» Приборжавське, «Дружба» Дубрівка, «Шахтар» Ільниця та ФК «Бронька».
Чотири команди, які посіли нижчі місця за підсумками першого кола чемпіонату району, 8 та 15 липня виборюватимуть дві путівки до чвертьфіналу. Жереб звів у цій стадії наступні пари: об’єднана імстичівсько-раковецька команда протистоятиме ільницькому «Шахтарю», а лозянсько-ком’ятівський колектив позмагається з «Бронькою».
У чвертьфінальному раунді представники обласного чемпіонату поїдуть в гості до районних команд. Для цих пар суперників протистояння складатиметься лише з одного матчу, які будуть зіграні 29 липня. І тут одразу «сліпа» рука жеребу витягнула дуже цікаве протистояння між дубрівською «Дружбою» та іршавською «Бужорою».Це буде перша гра команд більш, ніж за двадцять років. Також цікаво, що головний тренер іршавчан Михайло Рацин колись в першій половині 80-х років минулого століття розпочинав футбольну кар’єру гравця саме в Дубрівці, що надає протистоянню додаткового вінтажного присмаку. В іншій чвертьфінальній парі сілецькі спортклубівці поїдуть в гості до греблян-шорян — теж цікава дуель, зважаючи, що декілька греблянських гравців встигли цього року пограти й за «Сільце». ФК «Заріччя» поїде в гості до переможця пари ФК «Лоза» — ФК «Бронька», а в єдиній «районній» чвертьфінальній парі приборжавський «Будівельник» очікуватиме на переможця кваліфікації ФК «Імстичово» — «Шахтар» Ільниця. Останнє чвертьфінальне протистояння складатиметься з двох матчів: 22 та 29 липня.
Півфінальні поєдинки складатимуться з двоматчевих протистоянь (5 та 12 серпня). На цій стадії позмагаються: переможець дубрівсько-іршавської пари проти переможця протистояння, де фаворитом поки значиться ФК «Заріччя»; а переможець греблянсько-сілецької дуелі виходить на переможця «районної» пари, в якій гратимуть приборжавці.
Фінальний матч змагань приурочено до 27-ої річниці Незалежності України та відбудеться на іршавському стадіоні «Авангард» 23 серпня.
P.S. І вже перші матчі кваліфікаційного раунду кубку району з футболу засвідчили високий змагальний тонус всіх команд.
Лише на останніх хвилинах матчу у Великому Раківці ФК «Імстичово» зуміло вирвати перемогу в ільницького «Шахтаря» з рахунком 3:2. Причому ільничани відкрили рахунок вже на початку гри — відзначився Олексій Остафійчук, господарі швидко зрівняли завдяки точному удару Сергія Попдякуника. Вже в другому таймі у раківчанина Михайла Тодавчича вийшло вивести команду вперед, однак невдовзі осійчанин Василь Микита у складі «Шахтаря» знову встановив паритет – 2:2. І лише за дві хвилини до фінального свистка Тодавчич оформив дубль, чим приніс команді важку домашню перемогу. Але ільничани залишають за собою хороші шанси на чвертьфінал перед домашнім поєдинком. В іншому протистоянні, яке відбулося на Виноградівщині в селі Великі Ком’яти, гравці ФК «Лоза» після голів Мирослава Мудри-старшого, Юрія Цібеленка та Валерія Понедільника занадто рано повірили в перемогу і як наслідок, спочатку лідер ФК «Бронька» спочатку, розмочив рахунок, а вже в доданий час захисник «Лози» Юрій Козуб автоголом скоротив його до мінімуму — теж 3:2 на користь господарів. Отже, наступної неділі, 15 липня, нас очікують інтригуючі матчі-відповіді.
Федерація футболу
Іршавського району.