- Нове життя - https://nz-ir.com -

Перемога там, де є рух вперед

З 6 по 8 липня 2018 року в Одеському палаці спорту відбувся 10 Кубок світу з Годзю-рю Карате та Кобудо ( World Cup Goju – Ryu Karate & Kobudo ) .
У заході взяло участь більше 800 учасників з 15 країн світу, серед яких спортсмени з Індії, Азербайджану, Словаччини, Японії та інші.
Закарпатську область у складі збірної України представляв спортивний клуб «Самурай» м. Іршава, а саме : Ірина Балега, Вадим Баран, Артур Барані, Дмитро Буряк, Михайло Буряк, Павло Данканич, Андріан Костик, Артем Куцик, Олександр Ізай.
Як почесні гості, на змаганнях Кубка світу були:
Юкіо Куньйоші – керівник асоціації Кіоші та старший викладач Хонбу Додзьо Кочінда, Окінава. Японія;
Я.В. Войтович – заступник міністра молоді та спорту України.
В.М. Кусій – президент федерації Джундокан України;
Змагання проходили за правилами WUKF у таких розділах: Шобу – Куміте (поєдинки за традиційними правилами карате), Ката (комплекс формальних вправ), Ката – Кобудо (комплекс формальних вправ з холодною зброєю), Ірікумі-Дзю та Ірікумі-Го ( розділ фулконтактних поєдинків з боротьбою ) .
В перший день відбувалася індивідуальна ката, командна ката, ката кобудо та шобу-куміте, де наші спортсмени продемонстрували свою майстерність та здобули перемоги.
Наступного дня відбувалися поєдинки в категоріях Ірікумі- Дзю та Ірікумі-Го, де також юні іршавчани показали силу духу та витримку до боротьби з сильними суперниками, після чого отримали заслужені медалі.
Спортсмени СК «Самурай» м. Іршава здобули: одинадцять золотих, чотири срібні та дві бронзові медалі. Призери були нагороджені цінними кубками та дипломами.
Іршавчани вкотре показали відмінний результат на змаганнях такого масштабного рівня, завдяки наполегливій праці та професійній майстерності тренера СК «Самурай» Бровдій В.Ю.
Антоніна Костик