- Нове життя - https://nz-ir.com -

Не ловіть і не несіть додому молодняк диких тварин і птахів

Останнім часом Іршавська районна організація УТМР отримує багато дзвінків від населення з питанням що робити з молодняком диких тварин, знайденим в лісі.
Так, на сьогоднішній день жителями таких сіл як: Кушниця, Лисичово, Довге, М.Раковець, Ільниця, Ч. Потік, Доробратово принесено додому із лісу молодняк козулі, кабана, зайчат та фазанят.
Зразу хочемо повідомити що: Закон України «Про тваринний світ» забороняє з природи вилучати молодняк диких тварин і пташенят. Більше того, за порушення даного законодавства доведеться заплатити штраф.
Звичайно, більшість людей думає, що знайдена малеча безпритульна і хочуть їй допомогти і врятувати. Але, насправді виходить, що їх наражають на смерть чи існування в неволі. Не можна і не треба брати додому молодняк диких тварин і птахів, так як вони –не сироти. Коли батьки почують людей або побачать їх, вони залишають малечу і ховаються або відводять людей, коли безпека минає, вони знову повертаються до них.
Навіть руками не можна торкатись, гладити молодняк, так як від чужого запаху батьки можуть зовсім залишити їх.
Іршавська районна організація УТМР просить: не ловіть і не несіть додому молодняк диких тварин і пташенят, не руйнуйте їхнє життя. Адже більша частина молодняка не виживає в домашніх умовах, а якщо і виживе, то не зможе жити в дикій природі.

Іван Барнак,
голова президії УТМР.
Марія Бойко,
провідний інженер
з лісових культур ДП
«Довжанське ЛМГ».