- Нове життя - https://nz-ir.com -

… І вдвох вони залишились

Якщо слідувати сюжету призабутої і вже давно неполіткоректної лічилки з творчого доробку Агати Крісті, в проекції на чемпіонат Іршавщини з футболу, то великий ведмідь (ФК «Білки»), який  зжер в минулому турі лідерські амбіції «Греблі», в шостому раунді завітав у Приборжавське. Нагода, щоб вдруге поспіль змінити лідера в турнірній таблиці, виглядала непоганою: «будівельники» якраз недорахували у складі на поточну гру двох ключових гравців – Тараса Полончака та Івана Бурча, які змушені були виїхати на заробітки ще до завершення першого кола змагань. Однак незважаючи на дуже непростий перший тайм, вдома приборжавці зуміли здобути важливі три очки та продовжити гонку за чемпіонський титул. В другому таймі білківчани миттєво відповіли на гол В’ячеслава Крюкова влучним ударом головою у виконанні Василя Яцури. Але за десять хвилин до закінчення гри Роман Бобир зафіксував перемогу господарів з рахунком 2:1.
Непростим виявився візит іншого претендента на титул – дубрівської «Дружби», до Імстичова. Гол Івана Довгінка всередині першого тайму так і залишився єдиним у грі, що дозволило дубрівчанам продовжити чемпіонський забіг плече в плече. Як видно з останніх результатів «Дружби», команда перебудувала гру, змістивши акценти на недоторканість власних воріт, що відобразилося й на результативності атакуючої ланки. Матч юнацьких складів команд несподівано завершився вольовою перемогою господарів лише з мінімальною перевагою – 2:1. Причина в першу чергу в конфлікті всередині юнацької команди «Імстичова» місцевих гравців з великораковецькими візаві, які й роблять погоду в грі. Зважаючи на важкий виїзд в останньому турі першого кола до лідера в Ільницю, перед президентом клубу Юрієм Пітрою стоїть задача залагодити суперечки серед юнаків, щоб вийти на гру з «Шахтарем» в максимально бойовому складі. Команда ж бо йде все-таки на третьому місці.
Потужний буревій, який пронісся Греблею в п’ятницю, в неділю продовжився голепадом на місцевому шкільному стадіоні. Команда з сусідньої Лози за рік зуміла створити боєздатний колектив, щоб матч-дербі виявився не пустими словами. Якщо минулого року лозяни вхопили тут 9 голів, не зумівши відповісти жодним, то цієї неділі навіть два швидкі пропущені м’ячі не знітили гостей і вже перший тайм завершився бойовими 3:2 на користь господарів. В складі «Греблі» дублем відзначився кращий бомбардир чемпіонату Павло Анинець, і ще один гол на рахунку Юрія Галаса, а в складі «Лози» нарешті прорвало Василя Стільника, який в першій половині гри відзначився двічі. Нарешті в другому таймі на швидкий гол Василя Булези гості відповіли оформленням хет-трику у виконанні Василя Стільника та влучним ударом від Володимира Мізуна – 4:4! Поки це найбезкомпромісніший та найщедріший на голи матч з початку змагань.
Нарешті молитви ільницьких вболівальників перетворилися на забиті голи рідною командою, причому трапилося це на виїзді в Броньці. Як і прогнозувалося, прихід тямущого плеймейкера, яким виявився Василь Немировський-молодший, одразу запустив у роботу атакуючу ланку «Шахтаря». Навіть Роман Гуленко, який востаннє грав на позиції форварда, мабуть, ще в юнацькому складі, зумів відзначитись дублем. Ще один гол на рахунку Віталія Остафійчука. У складі господарів на початку другого тайму відзначився В’ячеслав Шуста.
Не менш цікавим виявився поєдинок юнацьких складів, які продовжують дуумвіратом очолювати турнірну таблицю першості. Двічі юні броньківчани виходили вперед, і двічі юні «шахтарі» відновлювали статус-кво. У господарів дублем відзначився лідер бомбардирської гонки Ренат Пальок, а в складі гостей голи на рахунку Василя Чепи та Василя Костянинця.
Заключний тур першого кола змагань обіцяє бути не менш цікавим. Ще раз спробують провести домашню гру на центральному стадіоні Іршави футболісти ФК «Лоза». Маємо надію, що цього разу гостям, а саме приборжавському «Будівельнику», не доведеться блукати між міськими спортивними аренами.
Центральний матч туру обіцяє бути в Дубрівці, де місцева «Дружба» прийматиме одвічних заклятих сусідів з Греблі. Команда Івана Мотринця зараз хоч і не виглядає такою грізною, як кілька турів тому, але проти принципового суперника настрій буде «не дай Боже». Ільницька команда спробує розвинути гостьовий успіх в домашньому поєдинку проти Імстичова, а білківські футболісти спробують зачепитися за третє місце у домашній грі проти «Броньки».
Федерація футболу
Іршавського району.