Версія для друку Версія для друку

Професійне свято – День медичного працівника в закладах сімейної медицини первинної ланки

Пріоритетний розвиток первинної ланки охорони здоров’я України залишається незмінним у політиці нашої держави та нашого регіону. Первинна ланка включає в себе медичний супровід сімейного лікаря з народження до завершення життя людини.
Сімейний лікар – є ключовою фігурою збереження здоров’я населення і без проблем вписується у різні медичні моделі. Він має розглядати проблеми пацієнта з огляду на родинні звички, спадкові хвороби і лише сімейний лікар, здатен реалізувати інтегральний підхід до пацієнта, подбати про профілактику, вчасний огляд і здоровий спосіб життя.
Медична реформа, яка стартувала в Україні, розпочалася і в Комунальному закладі «Іршавський центр первинної медико-санітарної допомоги». На даний час в систему «Електронне здоров’я» зареєстровано 42 медичні заклади та 49 сімейних лікарів, які щоденно працюють по укладанню договорів з мешканцями нашого району по їх медичному супроводу. Маємо 17 600 декларацій з сімейними лікарями. Тому хочу в переддень професійного свята подякувати адміністрації центру, всім працівникам первинної ланки за старт медичної реформи в районі. Це свято – День медичного працівника, на первинному рівні відзначають медики, які повсякчас з гідністю виконують свій професійний обов’язок на засадах сімейної медицини.
Із професійним святом вітаємо начальника відділу охорони здоров’я Сергія Васильовича Караслая за підтримку, консультативну допомогу у впровадженні медичної реформи в нашому районі на різних рівнях.
Окремо слід привітати завідувачів АЗП-СМ, які своєю працею відповідально ставляться до покладених на них обов’язків: Фельцан І.І., Дочинець В.В., Баландіна Г.І., Шелельо М.П., Грінканич М.В., Марків В.М., Бобир В.В., Жидик Ф.І., Данашевська Л.В., Бурч Н.В., Жабур Г.І., Половка Г.І., Мельник М.М., Осійський П.Ю., Верецкі О.М., Данканич Г.І., Добра В.П., Завадська К.В., Козловська Е.В., Китей М.П., Попадинець Н.В., Добра В.П., Фекете Я.Ю., Воробканич О.П., Денисюк С.І., Кеню.І.В., Кормош В.В., Кузан М.М., Митровцій І.В.
Хочеться також подякувати за розуміння та співпрацю з колегами комунального закладу «Іршавська районна лікарня», стоматологічна поліклініка, екстренна медична допомога. Тому, що ми робимо одну справу і мета у нас одна – збереження і примноження здоров’я жителів нашого району.
Бажаю вам життєлюбства невичерпЗі святом Вас, дорогі медики!

Оксана Булеза,
Головний лікар КЗ «ІЦПМСД».

Ваш отзыв

Ваш коментар