- Нове життя - https://nz-ir.com -

ГОТУЄМОСЬ ДО ФЕСТИВАЛЮ КОВАЛЬСЬКОГО МИСТЕЦТВА «ГАМОРА -2018»

1 червня, під керівництвом голови райдержадміністрації Олександра Горіна відбулося засідання організаційного комітету із проведення районного фестивалю ковальського мистецтва «Гамора -2018».
   Участь у  оргкомітеті взяли також керівник апарату РДА Олег Козенюк, голова обласної федерації майстрів важкої атлетики Михайло Гал, радник голови районної ради Юрій Фельцан, начальник відділу культури та туризму Іршавської РДА Олена Ісак, Лисичівський сільський голова Ярослав Пальок, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, служб та установ району, ковалі.
Розпочинаючи засідання, голова РДА Олександр Горін зазначив, що  фестиваль «Гамора» – це одна із візитівок нашого району. Завжди є тисячі охочих побачити це прекрасне дійство та насолодитися неповторною атмосферою. І ми в свою чергу повинні докласти максимум зусиль, щоб фестиваль «Гамора – 2018» пройшов на належному рівні, залишив багато позитивних емоцій та запам’ятався на довго.
Олександр Васильович зазначив, що кожного разу свято поповнюється певними родзинками,цьогоріч відбудуться змагання зі стронгмену.
Ознайомив присутніх з програмою силового шоу, яке проведуть на фестивалі, голова обласної федерації майстрів важкої атлетики Михайло Гал. Він розповів, що планується проведення таких силових змагань як віджимання, піднімання гирі, змагання із перекидання колеса, піднімання штанги тощо. Очікується також приїзд зіркових спортсменів Василя Вірастюка та Сергія Конюшка.
Начальник відділу культури та туризму Іршавської РДА Олена Ісак повідомила, що ковальське свято відбудеться 23-24 червня,  в селі Лисичово, попередньо заплановано, що участь у фестивалі візьмуть близько 20-ти ковалів та 14 народних майстрів.
У програмі фесту – святковий марш-парад ковалів, майстер-класи від ковалів, гончарів, бондарів, майстрів лозоплетіння, ткацтва, вишивання, найбільш допитливі зможуть спробувати себе в кожному з ремесел. Крім того, гостей порадують виступи найкращих фольклорних колективів Іршавщини, колоритна вечірня культурно-розважальна програма.
У перший день фестивалю організатори запланували підйом на полонину Кук.
Обговорили під час засідання багато організаційних питань. Йшлося про виготовлення афіш, бігборду, буклетів, бейджиків, схематичних карт для відвідувачів, роботу інформаційного центру, роздатковий матеріал, створення комфортних умов для майстрів народних промислів, озвучення сцени, харчування учасників фестивалю тощо.
В результаті засідання дано відповідні доручення. Найближчим часом заплановано провести виїзну нараду, безпосередньо в с. Лисичово на території музею – кузні «Гамора».
Прес-служба РДА.