- Нове життя - https://nz-ir.com -

Дзвінкова пісня радісна і чиста, до глибини душі стривожить вас

Коли природа буяє різнобарвя’м кольорів, шкільні подвір’я заполонили галасливі юрби дітей, всі веселі, бадьорі, піднесені, адже сьогодні одне з найкращих свят для дітей. Сьогодні всі учні та педагоги району підводять підсумки навчального року, що минув, намічають плани на майбутній.
Відзначати завершення навчального року – це добра традиція, сповнена тепла і вдячності. Це свято об’єднує нас і дарує усмішки, гарний настрій та світлі надії. Розпочинається пора літніх канікул. Провести їх треба весело і корисно для здоров’я.
Останній дзвоник – це символ закінчення навчання, це веселе й сумне свято водночас. Начебто зовсім нещодавно дітлахи боязко й невпевнено заходили в клас, де їх зустрічала перша вчителька, для них лунав перший дзвінок. І знову він дзвенить, але вже останній. Залишаються в минулому довгоочікувані дзвінки на перерви, щоденники, двійки й дванадцятки…
Залишаються позаду шкільні роки – безтурботна та щаслива пора життя, сповнена мрій і сміливих планів. Випускники вирушають у самостійне доросле життя…
Цьогоріч закінчують школу 1799 учні 9, 11 класів, з них отримають свідоцтво про закінчення базової школи 1134 учнів та отримають атестат про загальну середню освіту 665 учнів району. Відділом освіти райдержадміністрації зроблено все можливе, щоб навчання і виховання підростаючого покоління було організовано належним чином. Підбиваючи попередні підсумки року навчального, що пройшов, ми з радістю констатуємо, що наші учні стали переможцями ІV (Всеукраїнського) етапу олімпіад. Це – Анастасія Палош, Ільницька ЗОШ І-ІІІ ст., «Історія», диплом ІІ ступеня, Богдана Дика, Іршавська гімназія, «Українська мова», диплом ІІІ ступеня, Тетяна Лукіянчин, Довжанська ЗОШ І-ІІІ ст., «Трудове навчання», диплом ІІІ ступеня. Стали учасниками даного етапу олімпіад Іванна Дропко, «Біологія», Приборжавська ЗОШ І-ІІІ ст., Євгенія Марко, «Трудове навчання», Лозянська ЗОШ І-ІІ ст., Марія-Кароліна Поп, «Історія», Білківська ЗОШ І-ІІІ ст. 17 учнів шкіл району стали переможцями ІІІ (обласного) етапу всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін і отримали дипломи І, ІІ та ІІІ ступенів. Переможцями ІІ (обласного) конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України стали 12 учнів шкіл району, а Марія-Антуанетта Пальок, Іршавська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, стала другою і отримала диплом ІІ ступеня з «Теології. Релігієзнавства. Історії релігії», (науковий керівник Мороз Л.В.).
Сьогодні маємо нагоду низько вклонитися вчителям, які не тільки озброюють учнів знаннями, а й формують їх духовно й фізично, прищеплюють життєві принципи, допомагають виробити характер. Ви є тими, хто творить майбутнє України,бо від вихованості й навченості сьогоднішніх учнів залежить те, якою буде наша держава у близькому і далекому майбутньому.
По-особливому урочистий цей день і для батьків, дідусів і бабусь. Вони пройшли роки шкільного життя разом з випускниками, раділи їх успіхам, переймалися невдачами. Цінуйте їхню любов і підтримку!

Андрій Андрішко,
головний спеціаліст
відділу освіти РДА.