Версія для друку Версія для друку

Родинні скарби Іршавщини

Минулої середи у виставковій залі районного будинку культури проведено одинадцятий районний фестиваль родинної творчості «Родинні скарби Іршавщини» та виставку творчих робіт.
Батько і син Василі Філеші виконували пісню «Батьківська криниця». Потім із концертними програмами виступили лауреати міжнародного фестивалю «Музичний фестиваль родин» та ІІ обласного фестивалю «Родинні скарби Закарпаття» родини Сабадошів з Приборжавського та Овсак з Іршави.
З вітальними словами до присутніх звернулися голова райдержадміністрації Олександр Горін, голова райради Віктор Симканинець та начальник відділу культури і туризму РДА Олена Ісак. Вони вручили співочим родинам подяки
Відтак перед присутніми виступили майстри народної творчості Надія Вербищук та Любов Матіко. А свої пісні дарували родинний колектив Паньканинців з Білок, учасники народного фольклорного колективу «Іршава» сестри Аліна та Олеся Дорчинці, брати Петро та Степан Кузьми. У ритмі танцю мелодії родинних сердець передала сім’я Квак з Довгого та інші. Учасники зразкового музично-драматичного театру «Пролісок» сестри сім’ї Данканич, Стільник, Філеш, Скоблей та Пилип поставили виставу за казкою Оксани Фулитки «Знайомство з Вітамінами». Свої роботи на виставці представляли вишивальниці та ткалі сім’ї Копинець із Імстичова, Матіко з Ільниці, Філеш із Іршави, Бокотей з Білок і Вензел з Осою.
Ведучими свята були Наталія та Вікторія Панько.

Василь ШКІРЯ

Ваш отзыв

Ваш коментар