- Нове життя - https://nz-ir.com -

На початку алеї до храмів

Неперевершений майстер портрета, пейзажу, тематичних картин із Довгого Юлій Мошак — знаний митець далеко за межами свого рідного села. Його полотна в переважній своїй більшості на найчільніших місцях у приватних колекціях нашого краю, України та в багатьох європейських країнах. Проте є кілька картин і в офіційних установах. Одна із них – у Довжанській сільській раді.
Нещодавно творчий доробок у даній серії картин Юлій Юлійович поповнив ще одним панорамним полотном. На ньому митець відобразив офіс державного підприємства «Довжанське лісомисливське господарство» ранньою весною. Правда, буквально за кілька днів картина поміняла свою офіційну адресу – нею стало Закарпатське обласне управління лісового господарства. Цей спільний подарунок від довжанських лісівників та митця цілком може стати початком тематичної галереї в Ужгороді, яка й покаже всі кращі об’єкти інфраструктури, унікальні урочища, туристичні принади в заповідних місцях Закарпаття, що належать до лісового та мисливського господарства Срібної Землі.
Від будинку управління ДП «Довжанське лісомисливське господарство» також розпочинається гарна десятирічна липова алея, що веде до унікальної вулиці, на якій зведені у трьох останніх століттях три християнські храми.

Михайло Боржавський.