- Нове життя - https://nz-ir.com -

Бронза – у рідних стінах

29-31 березня Закарпаття приймало спортсменів з усієї України – в м. Ужгород проходив XVIII чемпіонат України з годзю-рю карате. Понад 600 учасників з різних куточків України, які представили 16 областей України з’їхалися до Ужгорода позмагатися за титули та показати свої найкращі результати.
Змагання проходили на спортивній арені спорткомплексу «Юність». Завдяки Закарпатському осередку годзю-рю карате національної федерації Джундокан України та спортивному клубу «Самурай» (м. Іршава), чемпіонат відбувся на вищому організаційному та професійному рівні. Відкрили чемпіонат вступним словом та настановами на перемогу учасникам змагань начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан, державний тренер з неолімпійських видів спорту Ярослав Мудрий (м. Києва) та президент національної Федерації джундокан Валерій Кусій ( м. Одеса). Також серед запрошених гостей були присутні заступник начальника управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Муртазін О., директор спорткомплексу «Юність» Риляк І..
На урочистому відкритті виступили вихованці Ужгородського коледжу культури і мистецтв м. Ужгород, директор Шетеля Н., народний ансамбль народних інструментів, керівник Вігула В., колектив мажореток, керівник заслужений працівник культури України – Шевцова І., колектив сучасного танцю BeFree, керівник Чорнак Д. та спортсмени СК «Самурай» м. Іршава.
За вагомий внесок у розвиток спорту найкращі були відзначені. Заслужені нагороди та звання найкращих тренерів 2017 року отримали представники різних областей, серед яких став і президент Закарпатського осередку годзю-рю карате національної федерації Джундокан України – Віталій Бровдій, тренер СК «Самурай». Подяками за сприяння у проведенні чемпіонату України отримали президент СК «Самурай» Катерина Мелеганич та представники батьківського комітету СК «Самурай».
Змагання проходили насичено та активно, так як чемпіонат зібрав сильних учасників, які у напруженій боротьбі достойно змагалися, виборювали призові місця, показали високий рівень професіоналізму та майстерності.
За результатами змагань І почесне загальнокомандне місце вибороли спортсмени Одеської області, ІІ отримала Рівненська область і ІІІ – Закарпатська область, спортсмени якої вибороли 29 золотих, 35 – срібних, 25 – бронзових медалей.
Віталій Бровдій,
тренер СК «Самурай»