Версія для друку Версія для друку

На Великдень будемо з паскою

«Як хочете, щоб люди вчиняли відносно вас, так і ви чиніть відносно них» або «Не роби іншим того, чого не бажаєш собі» – так глибокозмістовно згадується золоте правило моралі в Біблії (апокрифічній книзі Товита (Тов. 4:15). Так змалку вчили дітей у родині Ганни Петрівни Брич (Гелетей) з Доробратова.
Про життя та благодійну діяльність Ганни Петрівни написано чимало. Підприємство, яким вона керує, далеко не найбагатше у районі. Але, як кажуть у народі, «без Бога не до порога», я б доповнив: «без хліба також». Ще у 2001-му році сім’я прийняла спільне рішення про постійні щорічні акції допомоги дітям-сиротам та малоімущим сімя’м сіл Доробратова, Заріччя, Ільниці, Імстичова. Допомагає Ільницька пекарня і пристарілим ветеранам ВВВ та інвалідам. На сьогоднішній час, вже сімнадцятий рік, Ганна Петрівна, з Божої допомоги, дотримується даного слова. Щорічно, тричі на рік, (Різдво, Великдень і день народження сина Михайла), безкоштовна допомога йде до вищезгаданих людей.
Неодноразово хлібобулочні вироби тривалого зберігання (сухарики), відправляються у зону бойових дій Донецька і Луганська. Тому часто, зі словами вдячності, на акціях благодійної допомоги бувають присутні і воїни – учасники бойових дій і волонтери АТО. Зароблену свою трудову пенсію господарка пекарні також віддає дітям-сиротам.
Цими днями, в черговий раз, традиційна подія відбулася в Ільницькій пекарні за участі керівників району, села, освітян. На зібранні виступили: голова райдержадміністрації Олександр Горін, голова райради Віктор Симканинець, сільський голова Василь Павлище, очільник освіти району Єлизавета Яцканич, завуч Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст. Валентина Шелельо, ветерани-пенсіонери.
– Побільше б таких мудрих, добродушних, щирих підприємців у районі … – кажуть присутні люди похилого віку.
– Та це не вихід, – заперечують інші. Потрібно розбудовувати країну так, щоб бідних взагалі не було, а життя у заможності й достатку продовжувалось до глибокої старості.
Хай щастить всім людям у добрих справах, всім, хто робить добро і примножує любов і милосердя. Всіх зі світлими Великодними святами, миру і благодаті.

Василь Ловска.

Ваш отзыв

Ваш коментар