- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПОЖЕЖ У ВЕСНЯНО-ЛІТНІЙ ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД

З початку року на території району виникли 22 пожежі. Для порівняння: у 2017 році виникло 97 пожеж, з них горіння сухої трави та чагарників на відкритій території – 31 випадок. Переважна більшість пожеж виникає через необережне поводження з відкритим вогнем громадян, під час їх перебування у лісах, місцях відпочинку та на відкритій території.
З настанням весняно-літнього періоду, у зв’язку з підвищенням температури повітря значно зростає ймовірність виникнення пожеж на об’єктах господарства, в лісах та лісосмугах, також в житловому секторі. Як свідчить статистика, часто люди самовільно випалюють суху траву, листя, залишки сміття з явним порушенням правил пожежної безпеки, не звертаючи увагу на їх безпосередню близькість до будівель та споруд, лісових масивів, сільськогосподарських угідь тощо.
Для попередження виникнення пожеж у весняно-літній пожежонебезпечний період керівникам організацій, підприємств, установ незалежно від форм власності необхідно:
організувати прибирання території підприємств, цехів, виробничих дільниць, підвальних приміщень і горищ від займистих матеріалів;
перевірити стан протипожежного водопостачання. Справність пожежних водоймищ, гідрантів, а також влаштування під’їзних шляхів до них. Наявність покажчиків водоймищ і пожежних гідрантів;
встановити суворий контроль за проведенням зварювальних та інших вогневих робіт на об’єкті;
організувати проведення інструктажів на протипожежну тематику зі всіма працівниками підприємств;
перевірити стан електромережі, електрообладнання, роботу систем автоматної пожежної сигналізації, пожежогасіння;
перевірити і привести в повну готовність первинні засоби пожежогасіння.
Просимо мешканців та гостей району дотримуватись правил пожежної безпеки під час весняного прибирання своїх земельних ділянок та під час відпочинку на природі.

Василь Сокач,
головний інспектор
Іршавського РВ УДСНС.