- Нове життя - https://nz-ir.com -

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ РАЙОНУ ОБГОВОРИЛИ НА НАРАДІ

 22 березня голова райдержадміністрації Олександр Горін провів  робочу нараду з сільськими головами району.
На порядку денному присутні розглянули три питання.
Про особливості проведення медичної реформи в Іршавському районі розповіла головний лікар КЗ «ІЦПМСД» Оксана Булеза.  Вона сказала, що Кабінетом Міністрів України було видано постанову від 6.12.2017 року №983 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості», згідно якої на Закарпатську область виділено 242 169,2 млн.грн. , дані кошти мають піти на покращення сільської медицини, для закупівлі санітарного автотранспорту, для реконструкції і для побудови нових амбулаторій, для капітального будівництва, для мотивації сільських лікарів та для комп`ютеризації та автоматизації кожного робочого місця сільського лікаря. Орієнтовна сума, яка буде виділена для цих заходів в нашому районі, біля 20 млн.грн.
Після чого, заступник головного лікаря Комунального закладу «Іршавський центр первинної медико-санітарної допомоги» з медичної частини В`ячеслав Баландін представив присутнім перспективний план формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги в Іршавському районі. В`ячеслав Миколайович повідомив, що в районі є 47 населених пунктів, 14 з яких мають гірський статус, загалом населення району складає 100 332, з них 91131 – сільські жителі.  Визначаючи спроможні мережі надання первинної медичної допомоги, на підставі сумісних рекомендацій Міністерства регіонального розвитку та Міністерства охорони здоров`я України ознайомив присутніх з такими поняттями як: центр первинної медичної допомоги, амбулаторії групової практики, амбулаторії монопрактики, пункт здоров`я. Також представив план-схему перспективного розвитку первинної медичної допомоги в районі, розповів про спроможну мережу ПМД Іршавського району, спроможну мережу Іршавської об’єднаної територіальної громади.
Заступник головного лікаря з економічних питань Комунального закладу «Іршавський центр первинної медико-санітарної допомоги» з медичної частини Іван Керечанин зупинився на питанні щодо проведення капітального ремонту, реконструкції та будівництва амбулаторій району. За його словами, вже повністю виготовлено проектно-кошторисну документацію по капітальному ремонту шести амбулаторій району, на три з яких вже зроблено експертизу.
З метою включення цих проектів на конкурсний відбір проектів, що фінансуються за рахунок державного бюджету, звернувся до сільських голів для прийняття рішень сесій сільських рад на виділення коштів для співфінансування цих проектів у розмірі не нижче 10 %.
Поділилися думками з даного питання Білківський сільський голова Василь Зейкан, Дубрівський сільський голова Володимир Малиновський, Сілецький сільський голова Віктор Кузьма та Лисичівський сільський голова Ярослав Пальок.
Другим на порядку денному обговорили питання виконання підготовчих робіт по ремонту автомобільних доріг району.
Заступник голови райдержадміністрації Іван Мошкола назвав перелік автомобільних доріг, на яких буде проведено у 2018 році капітальний та середній поточний ремонт.
Перелік доріг, який визначений облдержадміністрацією, пройшов обговорення у Комітеті Верховної Ради України. Очікується розпорядження голови ОДА про затвердження даного переліку.
Роботи по виготовленню проектно-кошторисної документації на дороги Кушниця-Лисичово, Брід-Чорний Потік – Загаття знаходяться в стадії завершення.
На обласну дорогу Іршава – Довге за рахунок коштів сільських бюджетів розроблено проектну документацію, яку передано обласній державній адміністрації. На цю дорогу оголошено тендер, за підсумками проведення якого з переможцем буде укладено договір, після чого розпочнуть виконання ремонтних робіт. Також він повідомив, що на ділянку дороги Гребля-Дубрівка наступного тижня РДА буде розпочато процедуру з оголошення тендеру.
Третім розглянули питання щодо проведення заходів із санітарної очистки та благоустрою населених пунктів району.
Голова райдержадміністрації Олександр Горін зазначив, що проведення суботників вже стало традиційним напередодні Великодніх свят. Цьогоріч єдиними санітарними днями з очищення територій району оголошено 29 березня та 14 квітня. Роботи проводитимуть по всьому району, на територіях сільських рад, установах, підприємствах тощо.
Підсумовуючи нараду, голова райдержадміністрації закликав голів сільських рад, працівників служб, установ та організацій району та всіх небайдужих громадян активно долучитися до прибирання територій нашого району, адже благоустрій території залежить не тільки від роботи житлово-комунальних служб, але й від культури та свідомості наших жителів, тож дотримуймося чистоти і порядку.
Прес-служба РДА.