- Нове життя - https://nz-ir.com -

Семінар щодо реалізації інтегрованого плану управління басейном р. Тиса

20 березня у конференц-залі Мукачівської міської ради проведено семінар «Обговорення підготовки Плану управління басейном р. Тиси зацікавленими сторонами» в рамках проекту «Посилення координації між плануванням управління річковим басейном і попередження ризику затоплення задля покращення стану водних ресурсів р. Тиса» (JOINTISZA). Участь в семінарі взяв і голова районної ради Віктор Симканинець.
Мета проекту – підготовка оновленого інтегрованого плану управління басейном р. Тиса, єдиного для п’яти країн (України, Угорщини, Румунії, Сербії, Словаччини), який дозволить застосувати комплексний підхід до вирішення проблем у басейні. Іноземні партнери вказаного проекту готові надавати Україні допомогу протягом 2017-2019 років.
Дане питання є актуальним для Іршавщини, оскільки наш район розглядається як один із перспективних в реалізації вказаних планів на місцях, які найбільше піддаються підтопленню під час паводків. Основною зацікавленістю для нас є укріплення берегів, захист від підтоплення, спорудження водозахисних дамб і протипаводкових польдерів. Наразі відкритим залишається питання будівництва дамби на р. Боржава.
Прес-служба райради.