Версія для друку Версія для друку

Легалізація зарлати …

Стаття 43 Конституції України гарантує кожному громадянину право заробляти собі на життя працею та отримувати за це винагороду у вигляді заробітної плати, не нижчої від визначеної законом. Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання (у 2018 році у місячному розмірі -3723 грн., у погодинному розмірі -22,41 грн.)
Наголошуємо, що підвищення розміру мінімальної заробітної плати не може бути підставою для переведення працівника на неповний робочий час чи звільнення працівника.
Роботодавець зобов’язаний: оформити працівника на роботу у встановленому порядку з першого дня виконання ним трудових функцій, забезпечити достовірний облік виконаної працівником роботи, виплачувати заробітну плату працівникам регулярно, у встановлені терміни 2 рази в місяць.
Звертаємо увагу роботодавців – легалізуйте зайнятість населення та відмовтесь від виплати зарплати «в конвертах». Пропонуємо негайно зареєструвати належним чином трудові відносини зі своїми найманими працівниками. У випадку не виконання вимог законодавства контролюючі органи будуть застосовувати всі заходи впливу за порушення законодавства з праці у межах своєї компетенції.
Звертаємо увагу працівників – для реалізації своїх трудових прав та забезпечення належного рівня свого майбутнього Ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору,. У разі відмови роботодавця, кожен громадянин має право звернутися до компетентних державних органів за захистом своїх конституційних прав (управління Держпраці в області, Національної поліції України в області), а також до суду.
Володимир Вагерич,
начальник управління соціального
захисту населення.

Ваш отзыв

Ваш коментар