- Нове життя - https://nz-ir.com -

Результати матчів 4-го туру зимової першості району – 2018

Четвертий тур зимової першості району став визначальним для претендентів на плей-оф – зараз вже відомі формально чотири, а фактично п’ять учасників наступного раунду змагань. Найцікавішим у турі стало, безперечно, протистояння приборжавського “Будівельника” та ФК “Білки”.
Гості, трошки припізнилися, і, видно, не одразу включилися в гру – вже на 3-ій хвилині прорив по центру Романа Бобира та В’ячеслава Крюкова завершився точним ударом останнього – 1:0. Білківчани поволі перевели гру на половину поля господарів, однак не зуміли вчасно зреагувати на ривок з центрального кола від Романа Бобира, який реалізував вихід віч-на-віч з Федором Петером – 2:0. Такий вдалий старт зіграв злий жарт з молодими “будівельниками” – зарано повірили в перемогу. Особливо, коли на початку другого тайму голкіпер “червоних” Михайло Ісак взяв “намертво” пенальті Юрія Глеби.
Однак Білки – не та команда з якою можна легко “засушити” сприятливий рахунок. Землякам Кротона давно пора опублікувати колективний опус “Як героїчно долати проблеми, які ми самі створили”. Юрій Саварин після відскоку з флангу, одразу наважився на удар з-за меж штрафного – вийшло дуже красиво – 2:1. Потім Юрій Глеба, замолюючи нікудишній удар з пенальті, вчасним пасом помітив ривок у карний майданчик суперника Рудольфа Петера, а той вже на класі впорався з опікуном та голкіпером – 2:2. Лише після цього приборжавці прокинулися і спробували спіймати вислизаючу «вікторію». Однак Федір Петер чудовим сейвом нагадав, чому саме він в 47 років захищає білецькі ворота. За традицією білківчани мали можливість вигризти перемогу на останніх секундах, однак Іван Староста запоров перспективну контратаку чи то ударом, чи то пасом впоперек поля.
Отже, розподіл другого-третього місця в групі суперники переносять в заочну площину на останній тур.
В іншому матчі східної групи довжани не мали особливих проблем з броньківчанами. Команда В’ячеслава Шуста протримала ворота “сухими” майже півгодини, а потім відзначився кушницький хав “Боржави” Ігор Тимкович. У другому таймі Іван Боднар та Михайло Батрин влучними ударами збільшили рахунок.
Натомість броньківчани так і не зуміли розпечатати ворота суперника, чим дозволили колишньому форварду, а нині воротарю “Боржави” Дмитру Барану оформити перший “сухарик” у своїй новій кар’єрі. Таким чином, довжани не просто оформили вихід у плей-оф, а й стали першим відомим півфіналістом розіграшу.
У західній групі перший матч відбувався неначе в середньовічній Шотландії: клан Кормошів (четверо братів у стартовому складі ФК “Лоза”) протистояв клану Бричів (аж п’ятеро у складі ФК “Боржавське”). Перемогу святкували воїни у сірих  футболках: на два голи Олександра та один Василя відповів лише Юрій одним вдалим пострілом. Видно, не вистачило боржавцям ще одного представника клану – Михайла, який цього дня у складі “Великих Ком’ят” протистояв ільницькому “Шахтарю”.
Там у першому таймі відзначився за господарів Олександр Безега, а Михайло Брич на початку другої половини гри зрівняв рахунок. Таким чином, “Лоза” і “Ком’яти” вже в плей-оф, однак у лозян матч у запасі проти кам’янського “Колоса”, щоб спробувати потрапити одразу в півфінал. Достатньо буде нічиєї, однак і кам’янським футболістам, якщо вони хочуть потрапити в плей-оф, втрачати очки строго не рекомендується.
У цікавій ситуації опинився ільницький “Шахтар” – після трьох матчів лише три очки. Вперше з 2015 року команда-господар поля групового етапу ризикує не потрапити у плей-оф. Є над чим посушити голову керівникам команди. Ну а ми поки замовимо для ільничан на радіо хіт Ірини Білик тих часів, коли вона ще вміла співати: “Я – нічия”)))
Матчі останнього туру групового етапу (починаються о 12:00 та 14:00 год.):
ФК “Білки” – ФК “Бронька”,
“Будівельник” Приборжавське – “Виноградар” Великий Раковець, ФК “Лоза” – “Колос” Кам’янське, “Шахтар” Ільниця – ФК “Боржавське”

Федерація футболу
Іршавського району.