- Нове життя - https://nz-ir.com -

Працювати у поліції – віддано служити людям

Про стан оперативної обстановки на території Іршавського району, розкриття злочинів, про головні завдання поліції розповів начальник Іршавського відділення поліції, полковник Віктор Ребрей.
Життя вирує, щодня навколо нас щось трапляється, як хороше, так і погане. Ситуація постійно змінюється, в тому числі і кримінальна. Днями журналісти місцевих ЗМІ зустрілись з начальником Іршавського відділення поліції, щоб поговорити про те, що найбільше хвилює громадян – їх безпеку.
– На посаду керівника поліції Іршави мене було призначено менше півроку тому, – розповідає Віктор Ребрей. – Вже встиг побувати у більшості населених пунктів району. Зустрічався з місцевими жителями, депутатами, учасниками АТО та активістами, хотілося знати їхню думку щодо роботи іршавських поліцейських.
– І що дізнались?
– Були слушні зауваження до роботи поліції, але й хвалили, просили збільшити кількість дільничних. Як правило, більшість людей розповідають про свої біди, але не всі питання є у компетенції поліції. В одного сусіди дебоширять, у другого щось вкрали, комусь не видали необхідну довідку.
– Яка на сьогоднішній день криміногенна ситуація в районі?
– З початку року до Іршавського відділення поліції надійшло 415 звернень громадян, з яких: зареєстровано 67 кримінальних проваджень та 34 направлено до суду. Останнім часом в районі збільшилась кількість крадіжок, особливо у м. Іршава. У зв’язку з цим на території району вже більше двох тижнів проходять відпрацювання, а у нічний час збільшено кількість нарядів з метою встановлення осіб, які могли б бути причетними до крадіжок.
Однак, хотілося б звернутись до іршавчан з проханням бути уважними, адже крадії не працюють по одному, часто використовують автотранспорт. Якщо хтось із сусідів чи випадкових перехожих, можливо, помітив підозрілих людей чи володіє інформацією щодо крадіжки, не бійтесь повідомляти правоохоронцям, можливо, саме ваша інформація допоможе затримати крадія.
– Наркоманія та боротьба з нею: як працює у цьому напрямку поліція?
– У січні працівниками поліції проведено 5 санкціонованих судом обшуків, із яких, чотири дали позитивні результати. У селі Богаревиця дільничними інспекторами виявлено та вилучено 800 грам марихуани, а у м. Іршава на горищі будинку працівниками кримінальної поліції виявлено 196 сухих рослин коноплі та майже півкілограма подрібненої марихуани. Крім цього, виявлено та вилучено 2 одиниці незаконної зброї.
– Як поліція бореться з порушниками правил дорожнього руху? Чи звернуто увагу поліцейських на паркування автомобілів на тротуарах у м. Іршава?
– З початку року поліцейськими виявлено 165 порушень правил дорожнього руху, з яких 11 фактів перебування водіїв за кермом автотранспорту у нетверезому стані.
Майже щодоби працівниками груп швидкого реагування виявляються порушники правил дорожнього руху. Вони працюють не тільки у м. Іршава, а і у віддалених населених пунктах району.
Відносно паркування транспортних засобів, то у цьому напрямку поліцейські теж працюють. Зрозумійте, що біля кожного водія, який порушує правила паркування, не поставимо поліцейського, потрібно враховувати і те, що у місті мало стоянок, а кількість транспортних засобів з кожним роком зростає. Разом з тим, у січні за порушення правил паркування поліцейськими притягнуто до адміністративної відповідальності 5 водіїв.
– Що скажете на кінець розмови?
– Хотів би повідомити випускникам шкіл та навчальних закладів району, що з 19 січня по 13 травня 2018 року головним управлінням Національної поліції в Закарпатській області проводиться набір кандидатів до вступу у вищі навчальні заклади із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських у 2018 році на денну форму навчання за державним замовленням. Якщо є бажаючі стати поліцейськими, то за інформацією можна звертатись в сектор кадрового забезпечення Іршавського відділення поліції. До речі, на даний час у відділенні поліції є 15 вакансій. Тож запрошуємо на роботу молодь, яка має бажання працювати у поліції і хоче віддано служити людям.
Розмову вела
Віта Горзов.