- Нове життя - https://nz-ir.com -

Урядова програма «Доступні ліки» – забезпечення громадян життєво необхідними ліками

Сімейні лікарі комунального закладу «Іршавський центр первинної медико-санітарної допомоги» активно працюють і запрошують мешканців нашого району до урядової програми «Доступні ліки» – це програма, яка забезпечить кожного мешканця необхідними лікарськими засобами, які покращать якість його життя, зможуть запобігти виникненню ускладнень та передчасної смертності.
Згідно до Постанови КМУ №152 від 17.03.2017 року програма «Доступні ліки» надає можливість кожному пацієнту отримати безкоштовно або з невеликою доплатою ліки за трьома категоріями: серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма, цукровий діабет 2 типу.
Згідно наказу МОЗ України від 22.01.2018 року перелік лікарських засобів по урядовій програмі розширено двома діючими речовинами – це Лозартан (серцево-судинні захворювання) та Глібенкламід ( цукровий діабет). Перелік лікарських засобів, що беруть участь у програмі «Доступні ліки», можна знайти у Реєстрі лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, на сайті Міністерства охорони здоров’я http://www.moz.gov.ua
У 2018 році на Іршавський район виділено 2 585,600 тис.грн. для реалізації урядової програми «Доступні ліки».
В районі по даній програмі задіяно 13 аптек:
5 аптек знаходяться у м.Іршава, 2 в селі Ільниця, 1 в с. Брід, 1 в с.Сільце, 1 в с.Довге, 1 в с.Кушниця, 1 в с.Білки, 1 в с.Імстичово. Кожна аптека має спеціальну наліпку «Аптека-учасниця програми».
Шановні жителі нашого району, для того, щоб отримати препарати по програмі «Доступні ліки», потрібно звернутися до сімейного лікаря або вузькопрофільних спеціалістів (кардіолога, невролога, ендокринолога, пульмонолога) для отримання правильно виписаного рецепта із зазначенням діючої речовини, потім піти до аптеки, що бере участь у програмі та отримати необхідні ліки.
Якщо при звертанні до сімейних лікарів або в аптечні заклади у Вас виникають непорозуміння або відмова у виписці чи отоваренні рецептів, прошу Вас звертатися у комунальний заклад «Іршавський центр первинної медико-санітарної допомоги» до головного лікаря Булеза О.І. (4 поверх) поліклінічного відділення (410 кабінет).
Бережіть і цінуйте своє здоров’я !

Л.Дорогій,
провізор КЗ «ІЦПМСД».