Версія для друку Версія для друку

«Здала нам ся нині новина…»

Днями профком та адміністрація бібліотечних працівників району організували та провели різдвяно – новорічне свято.
Різдвяне свято зібрало разом і бібліотечних працівників району. Почалося свято з екскурсії в Іршавський районний історико-краєзнавчий музей. Традиційно, разом з батьками, прийшли поколядувати діти. З уст малечі і дорослих лунали прекрасні колядки: „Радуйся, земле”,,„Дивная новина”, «Здала нам ся новина…», „В Віфлеємі новина”, „Бог ся раждає”, „Небо і земля” та багато інших. Самобутність нашої закарпатської колядки в тому, що вона гармонійно поєднує давнє і нове.
Голова райкому профспілки працівників культури О.І.Сідор, директор Іршавської РЦБС М.В.Бобик,головний спеціаліст відділу культури і туризму РДА Л. В. Бабинець, голова профкому бібліотечних працівників М.П.Федоричко привітали бібліотечну родину з різдвяними святами та побажали здоров’я і божої благодаті на многії літа.
З цікавістю і задоволенням відповідали діти на запитання новорічної вікторини: „ Новорічний калейдоскоп”. Кмітливість та жвавість проявили колядники і в конкурсах рідвяно-новорічної тематики. Організувала та провела вікторину Майя Володимирівні Бобик.
Невід`ємною частиною свята стало підбитя підсумків конкурсу „Новорічна іграшка своїми руками.” Як і кожного року, діти прибрали ялинку іграшками, виготовленими власноруч. Призові місця за кращі роботи отримали бібліотекарі ЦРБ, Ільниця-2, Дубрівка.
Працівники Іршавської районної бібліотеки та Іршавської районної бібліотеки для дітей оформили перегляд літератури «Чарівність різдвяних свят».
Будучи часткою незнищеної української культури, колядки живуть, приносять радощі, моральне оздоровлення людям упродовж століть. Наша мета – зберегти і примножити традиції прадідів, дідів, батьків. Колядуймо з нами, колядуймо на щастя, на здоров`я, радість нашого роду і народу.
Христос рождається! Славімо його!

Оксана Повх,
член профкому.

Ваш отзыв

Ваш коментар