Версія для друку Версія для друку

Тренінг для батьків із прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

16 січня проведено психологічний тренінг для батьків-вихователів та прийомних батьків з питань попередження емоційного вигорання та практичні заняття з надання першої медичної допомоги.
Заняття провели методист-психолог Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Куштан Ярослава Іванівна та фахівець відділу методичного забезпечення Закарпатського ОЦСССДМ, фаховий лікар Кожанова Маріанна Володимирівна. Як правило, у роботі з такими родинами більша увага приділяється правовому вихованню, а питання взаємин та емоційного виснаження відступає на останній план. Тому спеціалісти із соціальної роботи зосередили увагу саме на психологічних аспектах, шляхах виходу з критичних ситуацій, методах подолання емоційного виснаження.
Під час тренінгу батьки познайомилися з такими поняттями як «емоційне вигорання», «стрес», одержали інформацію про стадії синдрому вигорання, фактори впливу на емоційне виснаження, симптоми, з яких складається синдром, методами гармонізації свого психофізичного стану. З прийомними батьками було проведено діагностику емоційного вигорання на визначення ступеня схильності до стресу. Вони одержали практичні поради і стратегії боротьби із синдромом емоційного вигорання.
За словами відомого дослідника  стресу Г. Сельє, має значення не те, що з нами відбувається, а те, як ця інформація сприймається. Тому прийомні батьки вчились різним способам та прийомам подолання стресових навантажень. Вони зрозуміли одну важливу  істину : вміння уникати, переживати та боротися з синдромом емоційного вигорання залежить більшою мірою від нас самих.
Практичні заняття з основ надання першої невідкладної допомоги навчали батьків ефективно та адекватно реагувати на ситуацію, коли хтось із оточення потребує невідкладної допомоги у випадку інфаркту, інсульту, задухи, утоплення тощо. Разом із прийомноми батьками навчання також пройшли і всі працівники та практиканти центру соціальних служб.
Комунікування у невимушеній атмосфері, уміння знаходити компроміс, обговорення різних життєвих ситуацій – ось далеко неповний перелік позитивних моментів активного і продуктивного спілкування.
Ірина Вовканич,
директор центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді.

Ваш отзыв

Ваш коментар