- Нове життя - https://nz-ir.com -

Прийнято Правила благоустрою Іршавської ОТГ

З метою дотримання громадського порядку в місті Іршава, селах Лоза та Собатин Іршавської ОТГ, забезпечення чистоти та належного санітарного стану в громадських місцях та житлових зонах населених пунктів були прийняті Правила благоустрою Іршавської об’єднаної територіальної громади, які визначають порядок утримання об’єктів благоустрою, прибудинкових територій, вулиць, парків, скверів та систем життєзабезпечення. Правила спрямовані на створення умов, сприятливих для життєдіяльності людини, і є обов’язковими для виконання на території Іршавської ОТГ виконавчими органами місцевого самоврядування, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності і підпорядкування, їх керівниками, працівниками та громадянами.
Нещодавно у міськраді відбулась робоча нарада за участю відповідальних працівників ОТГ, старостів сіл Лоза та Собатин, керівника КП «Тепло Місто» щодо реалізації цих правил. Обговорювали шляхи втілення в життя основні положення цього документа, досягти взаєморозуміння як з мешканцями міста і сіл, так із підприємцями, які здійснюють діяльність на території ОТГ.
Загалом розглянули багато пропозицій, і як результат, було прийнято рішення щодо зонування міста, де за виконанням правил слідкуватимуть уповноважені особи Ігор Іванчо та Володимир Пишний, а в селах ОТГ безпосередньо старости – в Лозі Микола Боршош, а в селі Собатин – Антон Баник.
В першу чергу вони проводитимуть роз’яснювальну роботу та знайомитимуть громадян з новими правилами, висловлюватимуть прохання і пропозиції щодо належного утримання прилеглої території і приміщень, виконання протипожежних і протипаводкових заходів, дотримання санітарних норм тощо.
Присутні висловили сподівання, що в процесі роботи вдасться досягнути порозуміння з власниками будівель і споруд на території ОТГ і не буде необхідності складати адміністративні протоколи та накладати штрафи на порушників, адже всі ми любимо місто, в якому живемо і хочемо щоб воно було чистим і охайним.
З повним текстом Правил благоустрою Іршавської об’єднаної територіальної громади можна ознайомитись на офіційному сайті Іршавської міської ради.

Іван Котубей,
інспектор міської ради.