Версія для друку Версія для друку

“Різдвяне Мукачево”

Під такою назвою пройшли завершальні обласні змагання з шашок-64 в цьому році. Кожному хочеться показати добротний результат: хто гарно виступав протягом року, може підтвердити свій клас, інші мають шанс вибороти хороше місце або, при нагоді, зіграти добротну партію з фаворитами.
Регламент змагань передбачав кожному на гру по 10 хвилин з добавкою 5 секунд за виконаний хід. Досить жорсткий час, щоб показати якісну гру, віднайти хороші плани гри, але фаховий рівень спортсменів достатньо високий і було на що подивитися. Вихованці шахово-шашкового клубу “Вікторія” районного будинку дитячої творчості теж, як і іншим разом, взяли участь у змаганнях серед дорослих. “Десант” наших був досить солідний: сім учасників. Непогані результати показали Ольга Павляк, Катерина Мойсей, Богдан Юрченко, Іван Лелітка. Їхні показники лише на мінімум відрізняються від призерів. А Марта Юріна в першому турі зуміла виграти в багаторазового чемпіона області Володимира Шопи. Приємний для нас сюрприз, адже чемпіон програє дуже рідко. Перше й друге місце серед жінок вибороли Ольга Павляк і Катерина Мойсей.
Кілька слів про загальні збори обласної Федераціі шашкових ігор (ОФШІ), які відбулись після турніру. Підбиті підсумки виступів наших спортсменів за 2017 рік. Рекордсменом по виграних обласних турнірах став Богдан Роман. Вісім разів ставав першим. На чемпіонатах України три наші юні спортсмени Богдан Роман, Ольга Павляк, Катерина Мойсей вибороли 6 нагород. Найвище досягнення в Ольги Павляк. На чемпіонаті Європи з шашок-100 в збірній команді України виборола третє місце в блискавичній програмі. Кращою спортсменкою 2017 року визнано Ольгу Павляк, з юних спортсменів відзначено 10-річну Катерину Мойсей.
Анатолій Вайда.

Ваш отзыв

Ваш коментар